Az Android és Linux változatok majd később (legkésőbb év végén) hozzáigazodnak.
Múlt héten egy Raspberry Pi3-at beállítottam egy régi SVGA projektorhoz HDMI-VGA átalakítóval, elsőre simán ment - köszönet Balogh Attilának a bináris image-ért! Itt is - értelem szerint - ugyanaz a jelenség: ha normál módban elindítom, és bekapcsolom a VETITO módot menet közben, akkor átjön a félkövér szöveg Sőt, mintha a betűtípus is...??), de ha /VETITO-vel indítom, akkor a félkövér formázás nem jön át.
A Raspberry-n próbáltam, hogy amikor nem /VETITO-vel indítottam el az alkalmazást, hanem a Raspi-n futó normál indítású Diatárban a beállításoknál pöccintettem rá a VETITO módot, akkor azt tapasztaltam, hogy megjelent a Windows-os betűtípus! Jól láttam ezt?
Ilyenkor lehet, hogy kép megy át és nem szöveg? Erről pár sort kaphatnék, hogy most akkor pontosan mi is megy át a VEZERLO-ből a VETITO-nek? Mi a koncepció a hálózatos működésnél? Köszönöm!
...csak azért írtam még ide, hogy ha majd meglesz a linux változat, akkor örömmel vennék egy friss Raspi-s image-et is! Hálás jöszönet. (Addig is elindulunk várhatóan a nem félkövér szöveggel (automatikusan induló "diatar_rpi /VETITO". A közvetítésekbe pedig megy a Win-Win kapcsolattal a félkövér, stb...)
Viszont... most minden paraméter átmegy a /VETITO-nek? Vannak olyan paraméterek, amelyek lokálisan, a fix vetítős gépen jobban értelmezhetőek alkalmasint: pl. margó... Azt tapasztalom, hogy ezek is átmennek a /VEZERLO-ből (a margót néztem). Ami egyrészt ugye jó dolog, mert egy helyen be lehet állítani, ugyanakkor ha pl. két projektorra menne ki, a templom két oldalára a vetítés, és más-más margókkal lenne kényelmes a megoldás, esetleg egyik oldalon álló, a másikon fekvő módban, akkor erre majd a jövőben lenne-e beállítási lehetőség (alapértelmezetten minden paraméter felülírással), hogy adott paraméter a /VETITO módban kerüljön-e kiértékelésre a távoli /VEZERLO-ből vagy sem? (tudom, bilibe ér a kezem
) Persze, a legtöbb helyen egyetlen projektor/TV van, és egy-egy kapcsolat, fix vetítővel és vezérlővel, aminél elég egy helyen finomhangolni, de mennyire király lenne, ha egy kántor, aki 2-3 helyen is vetít, vinné a saját laptopját, és ahol éppen ahogyan mennie kell a /VETITO-nek (forgatás, margó, stb.) lehetne lokálisan (is) kezelni a beállításokat, és a legextrémebb módon akár szétparaméterezni a különböző /VETITO-ket, ő meg csak nyomatná a /VEZERLO-vel a szöveget/kottát.
Hálásan köszönöm a fejlesztést és a bugfix-et is!
(a jelenlegi működés is teljesen jól használható)
Üdv: Zoli