10.5 verzió

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

10.5 verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Karácsonyi ajándékként kerül fel az új verzió.

Egyszerre több énekrend használatának két célja is lehet: egyrészt az állandó miserészek, imaválaszok, litániák stb. mindig kéznél lehetnek, másrészt ha gyorsan követik egymást különböző liturgiák (gyertyagyújtás, majd mise, utána Rózsafűzér), nem kell a diasorokat töltögetni, hanem előre bekészíthetjük. A [Beállítások] egészült ki egy új ponttal, ahol megadható az énekrendek száma és opcionálisan az előre betöltendő diasor (ha nem adunk meg énekrendet, akkor üres marad a lista, ha megadunk, a program indulásakor betöltődik a diasor). A fő ablakon a lista felett jelenik meg a lehetőségek sora kis füleken, az Alt+1, Alt+2... billentyűkkel válthatunk az énekrendek között (de akár a külső távkapcsoló gombjaira is programozhatjuk). A listák egyenrangúak (kivéve, hogy az 1. helyre nem adhatunk meg automatikusan betöltődő énekrendet), a szokott módon bármelyiket módosíthatjuk, menthetjük, betölthetünk másikat, stb. Minden felhasználónak (profilnak) saját énekrendeket állíthatunk be.

A hirtelen képváltás okozta villogást csökkenthetjük az áttűnés használatával. Egy nagyon egyszerű áttűnés lehetősége került be a programba, melyet a [Beállítás] "Vetített kép" részében kapcsolhatjuk be. Szeretnénk visszajelzéseket kérni arról, hogy érdemes-e a programot ebbe az irányba továbbfejleszteni, azaz többféle, akár diánként megadható áttűnési lehetőséget beépíteni a programba. A misék énekszövegeinek vetítésekor ugyan nem cél a csiricsáré megjelenés, de számos olyan alkalmazás képzelhető el, amikor egyszerű, ízléses áttűnések fokozhatják az áhítatot, a vetítés hatását.

A "Dicsérjétek az Urat" erdélyi népénektár lektorálása elkészült, az immár (remélhetőleg) hibátlan kötet bekerült a teljes verzióba (ZIP, DEB, TAR.GZ, RPM egyaránt), vagy letölthető külön is (ld. Letöltés/Énektárak).
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 8 valamint 0 vendég