Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Androidon a teljes exportálás megy, de a teljes importálástól kiugrik, leáll az app, ugyanez van kotta zip importálásakor is.
Nálam működik az export-import Androidon...
vorosl

Hozzászólás Szerző: vorosl »

grofur írta: szer. júl. 29, 2026 11:28 am Valamint... :D
Windowsról androidra vetítve működik a több vetítős dolog, de androidról windowsra és androidra vetítve csak a windows megy, olyankor az android nem csatlakozik teljesen, csak fekete kép van, de kiírja a QR-kód beolvasása gombot... Ha kitiltom a windowst, akkor azonnal jól megy az androidos.

Windowson megy a teljes exportálás, importálás, windows vetítőn nem működik a kilépés, ezáltal vezérlővel sem lehet "távolról" kilépni belőle.
Androidon a teljes exportálás megy, de a teljes importálástól kiugrik, leáll az app, ugyanez van kotta zip importálásakor is. Valamint a saját, új windowson egyébként működő dtz-re kiírja, hogy nem stimmelnek az azonosítók...

Amiket cantor írt, azokat én is tapasztaltam, ez főleg a gyorsbillentyűknél gond. Pl. vetítés módba kapcsolsz, onnantól nem mennek a gyorsbillentyűk, mivel nem az énekválasztó legördülő az aktív.

Most ennyit találtam, szerintem elég is lesz... :)

Windowsról androidra vetítve működik a több vetítős dolog, de androidról windowsra és androidra vetítve csak a windows megy, olyankor az android nem csatlakozik teljesen, csak fekete kép van, de kiírja a QR-kód beolvasása gombot... Ha kitiltom a windowst, akkor azonnal jól megy az androidos.
Majd javítjuk

Windowson megy a teljes exportálás, importálás, windows vetítőn nem működik a kilépés, ezáltal vezérlővel sem lehet "távolról" kilépni belőle.
Androidon a teljes exportálás megy, de a teljes importálástól kiugrik, leáll az app, ugyanez van kotta zip importálásakor is. Valamint a saját, új windowson egyébként működő dtz-re kiírja, hogy nem stimmelnek az azonosítók...

Majd javítjuk

Amiket cantor írt, azokat én is tapasztaltam, ez főleg a gyorsbillentyűknél gond. Pl. vetítés módba kapcsolsz, onnantól nem mennek a gyorsbillentyűk, mivel nem az énekválasztó legördülő az aktív.
Kész
grofur

Hozzászólás Szerző: grofur »

Valamint... :D

Most ennyit találtam, szerintem elég is lesz... :)
cantor

Hozzászólás Szerző: cantor »

cantor írta: szer. júl. 29, 2026 10:14 am - a gyorsbillentyűk működnek, de csak a saját kategóriájukban: az ének az énekrendben állva, a diasor a diasorban állva

Ezt nem egészen értem

még én sem :D

ha diasort akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban a diasorok között vagy és csak akkor ha minimum 2 diasorod van
ha éneket akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy
akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy -EZ IGAZ

PONTOSÍTOK:
1. ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy akkor CSAK éneket lehet megjeleníteni gombbal, diasort nem
2. ha a bal felső kötetválasztóban a diasorok között vagy akkor lehet éneket is meg diasort is megjeleníteni gombbal, de az ének megjelenítése után már diasort nem lehet választani vagyis az 1. eset lép életbe
vorosl

Így már érthetőbb a tünet.
cantor

- a gyorsbillentyűk működnek, de csak a saját kategóriájukban: az ének az énekrendben állva, a diasor a diasorban állva

Ezt nem egészen értem

még én sem :D

ha diasort akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban a diasorok között vagy és csak akkor ha minimum 2 diasorod van
ha éneket akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy
vorosl

cantor írta: szer. júl. 29, 2026 9:29 am bocsánat
splitter mégis megy - androidon
rajta kell hagyni az ujjadat viszonylag elég sokáig és bár lassan megy, de megy

viszont windowson nem tudtam megmozdítani, bár ott talán nincs is szükség rá

- a gyorsbillentyűk működnek, de csak a saját kategóriájukban: az ének az énekrendben állva, a diasor a diasorban állva

+ a vetítési piros keret lehetne néhány pixellel vastagabb? mondjuk 2x ilyen vastag?
bocsánat

Semmi gond

Ott valóban nincs rá szükség

Ezt nem egészen értem

+ a vetítési piros keret lehetne néhány pixellel vastagabb? mondjuk 2x ilyen vastag?
Persze.
Kész, következő verzióban meglesz.
cantor

bocsánat

vorosl

cantor írta: szer. júl. 29, 2026 6:28 am Na, megjött a google play-be. (a kézzel letöltött verzió nem frissül, ki kell törölni az előzőt!!!)

- a splitter androidon nem működik
splitter.png
- ha nincs letöltve diatár, akkor nem látszanak a beviteli mezők, nem tudom ez szándékos-e?
nincs dia.png
- kötetek és kották ÖSSZES kijelölése/nem kijelölése csak egyoldalúan működik: a megállni tilos táblára kattintás kioldja körbeforgó nyílat , visszafele ez nem működik, előbb rá kell kattintani a megállni tilos táblára és csak utána lehet csak a körbeforgó nyílra kattintani.
kijelöl.png
- a kettős diák nem jelennek meg, csak az első versszak és csak akkor jelenik meg, ha a balra nyílakra kattintunk
- ez egy régi vesszőparipám, megismétlem:
" a dia neve első mentéskor "sorrend", következő mentéskor sorrend (1), utána sorrend (1) (1) stb": windowson a "sorrend" név megjelenik első mentéskor, a "(1)' nem adódik hozzá a névhez

ugyanezek a hibák windowsos is megvannak
- a windowsos még mindig a vetítő ablakkal jelentkezik be

- valamint a gyorskeresőben nem működik tökéletesen a lista: ha megkeresem és kijelölöm pl. a SzvU 150-es számát, akkor a következő keresésnél a lista ÚJRA az 1-es énektől jelenik meg. Jó lenne, ha a régi módon, a 150-es énektől jelenne meg.

ezektől eltekintve tökéletesen működik (szinte) minden ki lett javítva:
plusz kívánságok:
- a régi windowsos változathoz hasonlóan, ha a kötetek váltogatásakor megjegyezné az adott kötetben utoljára beállított éneket
- a kettős dia kijelölő pöttyöt ha beljebb lehetne rakni, kicsi mobilon (a tok miatt is) nehézkes a kijelölés
Köszönjük az észrevételeket, tényleg rengeteget segítetek ezzel, és így nem csak nekünk kell tesztelni (szoktunk mi is, de nem terjed ki mindenre, úgy tűnik)

rendben, dolgozni fogunk rajta
tárgytalan

- ha nincs letöltve diatár, akkor nem látszanak a beviteli mezők, nem tudom ez szándékos-e?
Tudok róla. Az AI csinálta így, szerintem nem zavaró, mert amíg nincs kötet letöltve, addig indításnál úgyis zaklat. Ami működik, abba kár belenyúlni, az AI néha csinál olyat, hogy elrontja azt is, ami eddig működött.

- kötetek és kották ÖSSZES kijelölése/nem kijelölése csak egyoldalúan működik: a megállni tilos táblára kattintás kioldja körbeforgó nyílat , visszafele ez nem működik, előbb rá kell kattintani a megállni tilos táblára és csak utána lehet csak a körbeforgó nyílra kattintani.
rendben, dolgozni fogunk rajta
Kész, új verzióban látható lesz

- a kettős diák nem jelennek meg, csak az első versszak és csak akkor jelenik meg, ha a balra nyílakra kattintunk
Javítjuk
Kész

" a dia neve első mentéskor "sorrend", következő mentéskor sorrend (1), utána sorrend (1) (1) stb": windowson a "sorrend" név megjelenik első mentéskor, a "(1)' nem adódik hozzá a névhez

Megpróbáljuk orvosolni
Kész

A beállításokban amúgy ki lehet kapcsolni a vetítőablakot, meg elvileg át lehet tenni másik képernyőre. Ezt még nem tudtam kipróbálni. De akkor default beállításnak beteszem, hogy ne legyen. (Nálad szerintem nem fog változni a default, mert már használtad)
Default beállítás hamisra állítva, új verziót meg kell várni

- valamint a gyorskeresőben nem működik tökéletesen a lista: ha megkeresem és kijelölöm pl. a SzvU 150-es számát, akkor a következő keresésnél a lista ÚJRA az 1-es énektől jelenik meg. Jó lenne, ha a régi módon, a 150-es énektől jelenne meg.
Ok, javítjuk

- a régi windowsos változathoz hasonlóan, ha a kötetek váltogatásakor megjegyezné az adott kötetben utoljára beállított éneket
Implementáljuk
Kész

- a kettős dia kijelölő pöttyöt ha beljebb lehetne rakni, kicsi mobilon (a tok miatt is) nehézkes a kijelölés
Implementáljuk
Kész

Bocsi, hogy még mindenhol az van, hogy majd-majd-majd-majd, de most az tűnik a legjobbnak a követésre sok fórumbejegyzés nélkül, hogy beidézem, kommentálom, és ha javítom, akkor odaírom.
cantor

Na, megjött a google play-be. (a kézzel letöltött verzió nem frissül, ki kell törölni az előzőt!!!)

splitter.png
splitter.png (34.62 KiB) Megtekintve 173 alkalommal
nincs dia.png
nincs dia.png (33.13 KiB) Megtekintve 173 alkalommal
kijelöl.png
kijelöl.png (67.64 KiB) Megtekintve 173 alkalommal

ugyanezek a hibák windowsos is megvannak

ezektől eltekintve tökéletesen működik (szinte) minden ki lett javítva:
plusz kívánságok:
Válasz küldése