Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
vorosl

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: vorosl »

cantor írta: pén. júl. 31, 2026 7:35 am Belefutottam egy ilyenbe
dtz import.png

Saját kottákat akartam importálni.

Az egész úgy kezdődött, hogy a SzVU 008-as éneknek nem működik a kottája androidon (weben és windowson igen), pedig benne van a SzVU.dtz.ben és a fényképe is megvan (kis hibával mert a mappa és a fájl neve is "BU", nagy "U"-val van írva.

Próbáltam ezt kijavítani kis "u"-ra. Az import nem működött, a képen látható hibát adta.

Letöltöttem az eredeti SZVU kotta zip-et, és az eredeti Szvu.dtz fájlt.
Az sem lehet importálni a fenti hiba miatt. :( :( :(
Az SZVU-nak 3 zipje van. Úgy sem engedné, ha mindhármat beteszed? Lehet a hibaüzenet rossz.
vorosl

Úgy tűnik, hogy az importálás zabálja a RAMot túlságosan, optimalizálni kell. Egy következő verzióban meglesz.
cantor

Hozzászólás Szerző: cantor »

Belefutottam egy ilyenbe
dtz import.png
dtz import.png (65.54 KiB) Megtekintve 115 alkalommal
Saját kottákat akartam importálni.

Az egész úgy kezdődött, hogy a SzVU 008-as éneknek nem működik a kottája androidon (weben és windowson igen), pedig benne van a SzVU.dtz.ben és a fényképe is megvan (kis hibával mert a mappa és a fájl neve is "BU", nagy "U"-val van írva.

Próbáltam ezt kijavítani kis "u"-ra. Az import nem működött, a képen látható hibát adta.

Letöltöttem az eredeti SZVU kotta zip-et, és az eredeti Szvu.dtz fájlt.
Az sem lehet importálni a fenti hiba miatt. :( :( :(
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Androidon a teljes exportálás megy, de a teljes importálástól kiugrik, leáll az app, ugyanez van kotta zip importálásakor is.
Nálam működik az export-import Androidon...
vorosl

grofur írta: szer. júl. 29, 2026 11:28 am Valamint... :D
Windowsról androidra vetítve működik a több vetítős dolog, de androidról windowsra és androidra vetítve csak a windows megy, olyankor az android nem csatlakozik teljesen, csak fekete kép van, de kiírja a QR-kód beolvasása gombot... Ha kitiltom a windowst, akkor azonnal jól megy az androidos.

Windowson megy a teljes exportálás, importálás, windows vetítőn nem működik a kilépés, ezáltal vezérlővel sem lehet "távolról" kilépni belőle.
Androidon a teljes exportálás megy, de a teljes importálástól kiugrik, leáll az app, ugyanez van kotta zip importálásakor is. Valamint a saját, új windowson egyébként működő dtz-re kiírja, hogy nem stimmelnek az azonosítók...

Amiket cantor írt, azokat én is tapasztaltam, ez főleg a gyorsbillentyűknél gond. Pl. vetítés módba kapcsolsz, onnantól nem mennek a gyorsbillentyűk, mivel nem az énekválasztó legördülő az aktív.

Most ennyit találtam, szerintem elég is lesz... :)

Windowsról androidra vetítve működik a több vetítős dolog, de androidról windowsra és androidra vetítve csak a windows megy, olyankor az android nem csatlakozik teljesen, csak fekete kép van, de kiírja a QR-kód beolvasása gombot... Ha kitiltom a windowst, akkor azonnal jól megy az androidos.
Majd javítjuk

Windowson megy a teljes exportálás, importálás, windows vetítőn nem működik a kilépés, ezáltal vezérlővel sem lehet "távolról" kilépni belőle.
Androidon a teljes exportálás megy, de a teljes importálástól kiugrik, leáll az app, ugyanez van kotta zip importálásakor is. Valamint a saját, új windowson egyébként működő dtz-re kiírja, hogy nem stimmelnek az azonosítók...

Majd javítjuk

Amiket cantor írt, azokat én is tapasztaltam, ez főleg a gyorsbillentyűknél gond. Pl. vetítés módba kapcsolsz, onnantól nem mennek a gyorsbillentyűk, mivel nem az énekválasztó legördülő az aktív.
Kész
grofur

Hozzászólás Szerző: grofur »

Valamint... :D

Most ennyit találtam, szerintem elég is lesz... :)
cantor

cantor írta: szer. júl. 29, 2026 10:14 am - a gyorsbillentyűk működnek, de csak a saját kategóriájukban: az ének az énekrendben állva, a diasor a diasorban állva

Ezt nem egészen értem

még én sem :D

ha diasort akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban a diasorok között vagy és csak akkor ha minimum 2 diasorod van
ha éneket akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy
akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy -EZ IGAZ

PONTOSÍTOK:
1. ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy akkor CSAK éneket lehet megjeleníteni gombbal, diasort nem
2. ha a bal felső kötetválasztóban a diasorok között vagy akkor lehet éneket is meg diasort is megjeleníteni gombbal, de az ének megjelenítése után már diasort nem lehet választani vagyis az 1. eset lép életbe
vorosl

Így már érthetőbb a tünet.
cantor

- a gyorsbillentyűk működnek, de csak a saját kategóriájukban: az ének az énekrendben állva, a diasor a diasorban állva

Ezt nem egészen értem

még én sem :D

ha diasort akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban a diasorok között vagy és csak akkor ha minimum 2 diasorod van
ha éneket akarsz gombbal megjeleníteni, csak akkor működik, ha a bal felső kötetválasztóban az énekek között vagy
vorosl

cantor írta: szer. júl. 29, 2026 9:29 am bocsánat
splitter mégis megy - androidon
rajta kell hagyni az ujjadat viszonylag elég sokáig és bár lassan megy, de megy

viszont windowson nem tudtam megmozdítani, bár ott talán nincs is szükség rá

- a gyorsbillentyűk működnek, de csak a saját kategóriájukban: az ének az énekrendben állva, a diasor a diasorban állva

+ a vetítési piros keret lehetne néhány pixellel vastagabb? mondjuk 2x ilyen vastag?
bocsánat
splitter mégis megy - androidon
rajta kell hagyni az ujjadat viszonylag elég sokáig és bár lassan megy, de megy

Semmi gond

viszont windowson nem tudtam megmozdítani, bár ott talán nincs is szükség rá

Ott valóban nincs rá szükség

Ezt nem egészen értem

+ a vetítési piros keret lehetne néhány pixellel vastagabb? mondjuk 2x ilyen vastag?
Persze.
Kész, következő verzióban meglesz.
Válasz küldése