Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
cantor

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: cantor »

Hoze írta: kedd aug. 18, 2026 8:33 am
Úgy gondoljuk: ez feature. Egy áramszünet, véletlen kilépés, előző napi szolgálat stb. után a program ott folytatódik, ahol abbahagytuk. Majd még valószínűleg lehet csiszolni rajta, de alapvetően (a modern program-működési stílusokhoz igazodva) ez a folytonosság a cél.
- Ok, akkor azt kell megoldani, hogy ne csak néhány, hanem valamennyi beállított diatár elmentődjön.

- A többire: ALAKUL, a diatárak letöltése most már jó.
a kották: letöltés után nem jelennek meg egyből, csak frissítés után, és utána mellőzöttek is lesznek egyszerre.

- Más: néhány diatár.dtz és/vagy a hozzá tartartozó könyvtárszerkezet hibás.
Pl. "Ur" helyett "Er", Udvoz" helyett "Sdvoz", Szuz helyezz SzUz, Keseru helyett KeserU stb. ez javítandó. A munkahelyemen meg vannak a javított fájlok, fel tudom tölteni őket, ha gondoljátok, de csak következő hétfőn, mert addig szabin vagyok.
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kották frissítését átbeszéltük Lacival, és javítottam: kották (és majd a zenék is) alapból mellőzöttek lesznek, csak ha a felhasználó kéri, akkor töltődnek (de attól kezdve frissülnek is). Amit viszont visszajelölsz mellőzöttnek, az törlődik is; tehát külön törlés gomb nem kell.
- nem tudom ez feature vagy bug: egyes diatárak beállított énekeit/versszakait a program kilépés után is megjegyzi.
Úgy gondoljuk: ez feature. Egy áramszünet, véletlen kilépés, előző napi szolgálat stb. után a program ott folytatódik, ahol abbahagytuk. Majd még valószínűleg lehet csiszolni rajta, de alapvetően (a modern program-működési stílusokhoz igazodva) ez a folytonosság a cél.

A DTZ-ben eredetileg is egyben voltak a zenék és a kották összerendelései is. Ez az AI túlbuzgósága volt, a bázis könyvtárat nem kell figyelembe vennie (a régi Diatár viszont használja, azért van még benne). Javítottuk.

A többinek is utánanézünk és kijavítjuk, köszi!
cantor

- a letöltött diatárak nem jelennek meg azonnal: csak kilépés vagy frissítés után
- a kották első alkalommal "mind frissítendő" állapotban jelennek meg, és ha nem figyelünk, véletlenül letöltődnek
- a diatárak törlése után a törölt diatár frissítésre kijelölődik és megint letöltődik: ugyanez a kottáknál is
- EZT MÁR ÍRTAM RÉGEBBEN: a diasor a betett éneknél/versszakoknál nem az első diára/versszakra ugrik a program, mert nem az az aktív dia: ha az első versszakot kijelöljük aktív diaként akkor persze működik
- az szvu.dtz-ben MP3 fajl-hivatkozasok vannak és mintha az útvonal is hibás volna
Screenshot_20260817-182948.png
Screenshot_20260817-182948.png (153.91 KiB) Megtekintve 31 alkalommal
- a windowsos változat csak 2x kattintás után lesz teljes méretű

- nem tudom ez feature vagy bug: egyes diatárak beállított énekeit/versszakait a program kilépés után is megjegyzi.
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Sziasztok, az elmúlt két hét termése a v10.3 (build 120). Új, nagy fícsörök nemigen vannak, de rengeteg hibajavítás, kényelmi fejlesztés:
  • Dupla diák címe összevonva, amennyire lehet (például SzVU 13/1, 2, 3 )
  • Win/Linux vezérlő ablak mindig a vetítő ablak elé; vetítő ablak megjelenése, áthelyezése javítva
  • Kötőív szebbre: kerülje el a közbenső kottafejeket (és emelkedjen el a végpontoktól is)
  • DTX-ek ellenőrzése induláskor
  • Biztonsági mentés export/import javítva
  • Háttérkép helyes kezelése
  • Hibatűrő kotta import
  • OkosTV-ken a távkapcsoló [OK] gombja is a beállításokat nyitja (ez külön felhasználói kérés volt)
  • Kereső fejlesztve, hint javítva
  • Diasor elnevezés frissül mentés után; mentési algoritmus javítva, hogy ne nevezze át újra és újra a fájlt.
  • TCP/IP (helyi hálózat) stabilabb, elforgatásra sem szűnik meg, nem akad össze az Internetes vetítéssel, helyesen zölddel jelzi a működést stb.
  • A listákban az aktuális sor (lila) kiemelése kontrasztosabb, és eltűnik a lista szélére görgetve
  • Kisebb tördelési és méretezési hibák javítva
Azonfelül az úgynevezett DTZ fájlok (amik a kötetekhez rendelik a kottákat és a zenéket) frissítve lettek, előkészítve a zenék lejátszását, ami - remélhetőleg - a jövő héten bekerül a programba.
Most már az új verziók szinte teljesen automatikusan felkerülnek a helyükre: az Android megy a Google Play áruházba, az iOS pedig az Apple Store-ba; a webes frissül, a honlapon pedig közvetlenül a github-ról tölthetők le az Android APK-k, valamint a Win/Linux változatok (ezek továbbra is béta tesztek, amíg minden funkcióban helyettesíteni nem tudják a "régi" Diatárat).

Újra és továbbra is kérjük a teszteléseiteket, javaslatokat és hibajelzéseket!

Üdv: Hozé és Laci
cantor

Most hogy az évk 19-es 1-es tónusú lett, az androidon frissül a dtx, az androidos webesen nem sikerült, sem frissítéssel, sem törléssel és újratelepitessel
Kettő andrdoidos eszközön is megnéztem és ugyanazt tapasztaltam.
Érdekes: a windowson lévő webessel sikerült a frissítés :o
vorosl

Hozzászólás Szerző: vorosl »

cantor írta: kedd aug. 04, 2026 7:05 am "backup importját átalakítottuk, remélhetőleg így már nem fagy le" - Hosé

"Aha. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valami gond van az állománnyal magával meg a DTZ fájllal. De tényleg jobb lenne hibatűrőbb import, ami csak a figyelmet hívja fel, hogy valami nem kóser." vorosl

Na akkor néhány tapasztalat, hátha segít nektek a javításban:
1. csináltam egy olyan állományt az szvu.dtz-ből és a képmappa zipből is, ahol csak egy fénykép-fájl volt benne - így sem működött a dtz-import, ugyanazt a hibát írta: hogy "az azonosító nem létezik", pedig de, ott volt :(
2. Aztán csináltam egy saját mókolt, javított, EE.dtz-t és Szvu.dtz-t (LLM-mel kijavítottam a hibákat, kiegészítettem a hiányokat)
ezeket beszerkesztettem a biztonsági exportfájlokba és utána importáltam őket - túl szép lett volna ha sikerül :(
- androidon és windowson minden dtz- és dtx-file valamint a fényképek 0-s tartalommal importálódtak, tönkretéve az összes állományt
kép_2026-08-04_120916815.png
furcsa nevük is lett a diatáraknak, de ezek 0-s állományok
- weben nem történt semmi: nem is importálódtak az állományok, de nem is íródtak felül 0-s tartalommal
3. ezután a windowsos diatár mappába bemásoltam fájlkezelővel a feljavított biztonsági exportot és láss csodát, minden működik, a helyére került, a kottafényképek tökéletesen működnek :D
4. kár hogy ezt androidon nem tudom megcsinálni, úgyhogy muszáj lesz javítanotok a dtz-importon :lol:

szerk most windowson megismételtem a biztonsági mentés importálását és kifagyott!!
Most javítottam rajta, remélhetőleg jó lesz.
vorosl

cantor írta: hétf. aug. 03, 2026 10:18 am
vorosl írta: hétf. aug. 03, 2026 8:28 am

- a kettős diák csak a balra kettős nyíl hatására jelennek meg közvetlenül
Ez nekem eddig még nem jött elő. De majd nézem. Olyan use casenél kell, hogy beállítok kettős diát és ha az első dia az, akkor kell egy balra nyomás? Mert nekem jobbra is elkezdtek megjelenni
Bocs, kiegészítem:
- ha új diasornál versszakokat szúrok be, akkor a diasor menüből való kilépésnél meg kell nyomni a balra kettős nyílat - tehát nemcsak kettős diánál van ez!!
(hasonló hiba volt a napi lelki batyunál és a szentírásnál is)

- új diasorból akármennyi azonos nevű is lehet pl. 5 db "x" nevű
- diasornál a verszakok beszúrása menüpontnál, nem látszik melyik ének van kijelölve, jó lenne ha a megjelölt ének sötét sort kapna
- a webes változatban nem tudok diamappát beállítani

- kis érdekesség:
szentirásnál, ha a dia szóhatárt 300-ra állítjuk iszonyúan belassul a program, dialéptetés, menübe belépés stb. Ne menjünk 100 fölé :D

Bocs, kiegészítem:
- ha új diasornál versszakokat szúrok be, akkor a diasor menüből való kilépésnél meg kell nyomni a balra kettős nyílat - tehát nemcsak kettős diánál van ez!!
(hasonló hiba volt a napi lelki batyunál és a szentírásnál is)

Kész

- új diasorból akármennyi azonos nevű is lehet pl. 5 db "x" nevű
Ez lehet bug is vagy feature is. :)

- diasornál a verszakok beszúrása menüpontnál, nem látszik melyik ének van kijelölve, jó lenne ha a megjelölt ének sötét sort kapna

Ok.
Kész

- a webes változatban nem tudok diamappát beállítani

Mert a web nem kezel fájlrendszert
Kész, elrejtettem.

- kis érdekesség:
szentirásnál, ha a dia szóhatárt 300-ra állítjuk iszonyúan belassul a program, dialéptetés, menübe belépés stb. Ne menjünk 100 fölé :D

Hozé megtalálta ennek is az okát, kövi verzióban kijön a javítás
cantor

Hoze írta: csüt. aug. 06, 2026 9:54 am
EE.dtx: A githubon lévő változat és amelyik letöltődik a flutteres verziókkal, az nem azonos.
ld. 413/3 a (lelkün)-"ket" szótagon g-nek kellene lenni.
azonkívül az ívek nem a legszebbek, belevágnak a kottafejekbe
A githubot utánahúztam a weblapnak.
A g-t majd jövő héten tudom javítani, szép találat!
Az íveket javítottam, következő verzió szebb lesz.
Még egy hiba bennmaradt a 413/3-on kívül:
ÉE 155/2
a (hin)-"té földre" dallama nem konzisztens a többi versszakkal
F, G, F, G kellene hogy legyen
vorosl

cantor írta: csüt. aug. 06, 2026 7:07 pm
cantor írta: csüt. jún. 18, 2026 8:09 pm
Hoze írta: csüt. jún. 18, 2026 3:32 pmtorles.png
na nekem ezek hiányoznak
van a szerkesztés, felkiáltójel és idezojel és semmi mas

ha lett volna, már megtalaltam volna
Ez egy régi hozzászólásra adott válasz.
Otthon beléptem linuxon és láss csodát van törlés gomb. :D és ott is marad, de csak annál a hozzászólásnál, amelyiket linuxot irtam :D

más: még mindig a 118-as windowsos és linuxos változat van feltéve :(
Hmm. Érdekes. Nemrég kapcsoltam be erre a fórumra, hogy a hozzászólók tudjanak törölni. Lehet a Windows gyorsítótárazta a régi beállítást? És az is lehet, hogy a hozzászólásnál nézi meg, hogy milyen gombot kell kitenni és gyorsítótárazza. Nézd meg privát böngészésben
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

itt a ti állományotok szintén javítva a következő hibákkal:
Köszi, ezeket is átvezettem. Kivéve:
"kirjelejszon" - ezt mindenhol ebben a formában látom más forrásokban is
"Márja" - itt a szótagszám miatt kéne ennek maradnia
Ezek népdal-átirat népénekek, valószínűleg a tájnyelvi szöveget emelték be.

Feltöltöttem a github-ra, és frissítettem a honlapon is. Elvileg a Diatár új, flutteres változatai (és a régi androidos is!) automatikusan jelzi a frissítési lehetőséget.
Válasz küldése