Flutter-alapú új fejlesztés
-
Hoze
- Global admin
- Kapcsolat:
Re: Flutter-alapú új fejlesztés
Köszönöm, hogy tételesen elküldted a javításokat, mert próbáltam összehasonlítani, de a Nálad lévő verzió még kb. 2021-ból származik, azóta Sajó Józsi nagyon sok kottát beleírt, illetve kötőíveket javított.
Ezeket a sajthibákat átvezettem az utolsó változatba, szerintem most jónak kell lennie. Githubon és weboldalon is frissítve.
Ezeket a sajthibákat átvezettem az utolsó változatba, szerintem most jónak kell lennie. Githubon és weboldalon is frissítve.
-
cantor
Hoze írta: csüt. aug. 06, 2026 9:54 amA githubot utánahúztam a weblapnak.EE.dtx: A githubon lévő változat és amelyik letöltődik a flutteres verziókkal, az nem azonos.
ld. 413/3 a (lelkün)-"ket" szótagon g-nek kellene lenni.
azonkívül az ívek nem a legszebbek, belevágnak a kottafejekbe
De ha jól néztem a githubos a JÓ.
Szerk: megnéztem, most mindkettő hibás![]()
és az előző javítások is eltűntek![]()
Itt a teljes javítás, ha esetleg nincs meg.
LLM-mel átnézettem és kijavítottam a további elgépelési hibákat:
Sor Eredeti Javítva
1117 Jétus Jézus
1801 Márja Mária
7839 Márja Mária Ez jó volt eredetiben, nem javítottam
1830 mindket minket
3729 vígadjunk vigadjunk
4886 dícséret dicséret
5033 Áldds Áldd
9133 legyszebb legszebb
10141 kérün k kérünk
-
Hoze
- Global admin
- Kapcsolat:
A githubot utánahúztam a weblapnak.EE.dtx: A githubon lévő változat és amelyik letöltődik a flutteres verziókkal, az nem azonos.
A g-t majd jövő héten tudom javítani, szép találat!
Az íveket javítottam, következő verzió szebb lesz.
-
cantor
EE.dtx: A githubon lévő változat és amelyik letöltődik a flutteres verziókkal, az nem azonos.
-
cantor
"backup importját átalakítottuk, remélhetőleg így már nem fagy le" - Hosé
"Aha. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valami gond van az állománnyal magával meg a DTZ fájllal. De tényleg jobb lenne hibatűrőbb import, ami csak a figyelmet hívja fel, hogy valami nem kóser." vorosl
Na akkor néhány tapasztalat, hátha segít nektek a javításban:
1. csináltam egy olyan állományt az szvu.dtz-ből és a képmappa zipből is, ahol csak egy fénykép-fájl volt benne - így sem működött a dtz-import, ugyanazt a hibát írta: hogy "az azonosító nem létezik", pedig de, ott volt
2. Aztán csináltam egy saját mókolt, javított, EE.dtz-t és Szvu.dtz-t (LLM-mel kijavítottam a hibákat, kiegészítettem a hiányokat)
ezeket beszerkesztettem a biztonsági exportfájlokba és utána importáltam őket - túl szép lett volna ha sikerül
- androidon és windowson minden dtz- és dtx-file valamint a fényképek 0-s tartalommal importálódtak, tönkretéve az összes állományt
furcsa nevük is lett a diatáraknak, de ezek 0-s állományok
- weben nem történt semmi: nem is importálódtak az állományok, de nem is íródtak felül 0-s tartalommal
3. ezután a windowsos diatár mappába bemásoltam fájlkezelővel a feljavított biztonsági exportot és láss csodát, minden működik, a helyére került, a kottafényképek tökéletesen működnek
4. kár hogy ezt androidon nem tudom megcsinálni, úgyhogy muszáj lesz javítanotok a dtz-importon
szerk most windowson megismételtem a biztonsági mentés importálását és kifagyott!!
"Aha. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valami gond van az állománnyal magával meg a DTZ fájllal. De tényleg jobb lenne hibatűrőbb import, ami csak a figyelmet hívja fel, hogy valami nem kóser." vorosl
Na akkor néhány tapasztalat, hátha segít nektek a javításban:
1. csináltam egy olyan állományt az szvu.dtz-ből és a képmappa zipből is, ahol csak egy fénykép-fájl volt benne - így sem működött a dtz-import, ugyanazt a hibát írta: hogy "az azonosító nem létezik", pedig de, ott volt
2. Aztán csináltam egy saját mókolt, javított, EE.dtz-t és Szvu.dtz-t (LLM-mel kijavítottam a hibákat, kiegészítettem a hiányokat)
ezeket beszerkesztettem a biztonsági exportfájlokba és utána importáltam őket - túl szép lett volna ha sikerül
- androidon és windowson minden dtz- és dtx-file valamint a fényképek 0-s tartalommal importálódtak, tönkretéve az összes állományt
furcsa nevük is lett a diatáraknak, de ezek 0-s állományok
- weben nem történt semmi: nem is importálódtak az állományok, de nem is íródtak felül 0-s tartalommal
3. ezután a windowsos diatár mappába bemásoltam fájlkezelővel a feljavított biztonsági exportot és láss csodát, minden működik, a helyére került, a kottafényképek tökéletesen működnek
4. kár hogy ezt androidon nem tudom megcsinálni, úgyhogy muszáj lesz javítanotok a dtz-importon
szerk most windowson megismételtem a biztonsági mentés importálását és kifagyott!!
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára cantor kedd aug. 04, 2026 1:49 pm-kor.
-
cantor
- most már csak sorrend (1), sorrend (2) .. a mentés neveHoze írta: vas. aug. 02, 2026 4:51 pm Közben erre szeretnék reagálni:
Sajnos Androidon nagyon elrontották a fájlkezelést. Túlságosan az adatbiztonságra törekednek, ezért az applikációk szinte egyáltalán nem férnek hozzá a közös fájlokhoz. Ezért is kellett mindent importálással megoldanunk, mert a közös könyvtárban levő DTX-ek (mint Winodws/Linux régi változatokban) itt nem működnek." a dia neve első mentéskor "sorrend", következő mentéskor sorrend (1), utána sorrend (1) (1) stb": windowson a "sorrend" név megjelenik első mentéskor, a "(1)' nem adódik hozzá a névhez
Fájl mentéskor például nem lehet meglévő fájlt felülírni. Az egyetlen engedélyezett megoldás: kézzel törlöd a régi fájlt, és utána mentesz. Ha nem így, akkor automatikusan új nevet ad a fájlnak. Azt majd megnézem, hogy ne (1)(1)... legyen, hanem (2).
Félő, hogy sok gondunk lesz még ezzel...
- de ha próbálok rámenteni a sorrend (1)-re (BEGÉPELVE), akkor sorrend (1) (1) lesz
- ha viszont sorrend-fájlt kiválasztom a fájllistából, akkor végrehajtja a cserét!!!
NE SZENVEDJÜNK EZZEL, NEM ÉR ANNYIT!
-
cantor
Bocs, kiegészítem:vorosl írta: hétf. aug. 03, 2026 8:28 am
- a kettős diák csak a balra kettős nyíl hatására jelennek meg közvetlenül
Ez nekem eddig még nem jött elő. De majd nézem. Olyan use casenél kell, hogy beállítok kettős diát és ha az első dia az, akkor kell egy balra nyomás? Mert nekem jobbra is elkezdtek megjelenni
- ha új diasornál versszakokat szúrok be, akkor a diasor menüből való kilépésnél meg kell nyomni a balra kettős nyílat - tehát nemcsak kettős diánál van ez!!
(hasonló hiba volt a napi lelki batyunál és a szentírásnál is)
- új diasorból akármennyi azonos nevű is lehet pl. 5 db "x" nevű
- diasornál a verszakok beszúrása menüpontnál, nem látszik melyik ének van kijelölve, jó lenne ha a megjelölt ének sötét sort kapna
- a webes változatban nem tudok diamappát beállítani
- kis érdekesség:
szentirásnál, ha a dia szóhatárt 300-ra állítjuk iszonyúan belassul a program, dialéptetés, menübe belépés stb. Ne menjünk 100 fölé
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cantor hétf. aug. 03, 2026 11:30 am-kor.
-
vorosl
cantor írta: hétf. aug. 03, 2026 7:31 am nagyjából minden működik a saját kották importálása kivételével, hatalmas fejlődésen ment át megint a program, ismét csak gratulálni tudok
amit találtam:
kettős balra.png
- néha TABLETEN furcsán jelenik meg a kép, szerintem ennek a splitterhez lesz köze
splitter.png
- szépséghiba: a diasorok aktív diája (lila mező) furcsán kicsúszik a keretből
lila.png
- a windowsos letöltés a 118-ast hozza még mindig
+ Énekszám-keresésnél elég volna csak a pontos találatot hozni: pl. "23"-nál ne hozza a 231, 232, 123, 323, 423 stb találatokat
Ez nekem eddig még nem jött elő. De majd nézem. Olyan use casenél kell, hogy beállítok kettős diát és ha az első dia az, akkor kell egy balra nyomás? Mert nekem jobbra is elkezdtek megjelenni
Kész
- néha TABLETEN furcsán jelenik meg a kép, szerintem ennek a splitterhez lesz köze
- szépséghiba: a diasorok aktív diája (lila mező) furcsán kicsúszik a keretből
Valószínűleg a splitterhez van köze. És az is lehet, hogy csak weben rossz. Majd nézzük.
- a windowsos letöltés a 118-ast hozza még mindig
Majd fórumra beküldöm az újat, ha telefonról tudom.
+ Énekszám-keresésnél elég volna csak a pontos találatot hozni: pl. "23"-nál ne hozza a 231, 232, 123, 323, 423 stb találatokat
Rajta leszünk
-
cantor
nagyjából minden működik a saját kották importálása kivételével, hatalmas fejlődésen ment át megint a program, ismét csak gratulálni tudok
amit találtam:
- a kettős diák csak a balra kettős nyíl hatására jelennek meg közvetlenül - néha TABLETEN furcsán jelenik meg a kép, szerintem ennek a splitterhez lesz köze - szépséghiba: a diasorok aktív diája (lila mező) furcsán kicsúszik a keretből - a windowsos letöltés a 118-ast hozza még mindig
amit találtam:
- a kettős diák csak a balra kettős nyíl hatására jelennek meg közvetlenül - néha TABLETEN furcsán jelenik meg a kép, szerintem ennek a splitterhez lesz köze - szépséghiba: a diasorok aktív diája (lila mező) furcsán kicsúszik a keretből - a windowsos letöltés a 118-ast hozza még mindig
-
Hoze
- Global admin
- Kapcsolat:
Sziasztok, ezen a héten "csak" hibajavítások, a kényelmetlenségek kiküszöbölése zajlott, új nagy funkció nincs. v10.2 (build 119):
Android: Diatár már Google Áruházban publikálva, DiaVetítő még kötelező ellenőrzésen; mindkettő letölthető a honlapról is.
iOS: Kézzel kell majd kitenni az Apple Áruházba - sajnos direkt letöltésre sincs mód.
Win/Linux: a béta tesztek között letölthető.
webes: szokás szerint https://web.diatar.eu
Üdv: Hozé
- webes felületen a [Kilépés] gomb vagy bezárja a lapot, vagy - ha ez nem lehetséges - visszavisz a fő oldalra
- Win/Linux a vetítő ablak gatyába rázva (korábban: lefagyás, eltűnés, döglött ablakok megjelenése, rossz helyen megjelenés, vezérlő képernyő összekutyulása... minden volt)
- backup importját átalakítottuk, remélhetőleg így már nem fagy le
- asztali DiaVetítőbe lebegő kilépés gomb került a főablakra
- Win/Linux mindkét programban javítva a [Kilépés] és [Leállás] gomb (utóbbi op.rendszertől függ, hogy tud-e működni)
- gyorsbillentyűk rendberakva
- Android mentés - most elvileg működik a felülírás, nem rak (1)(1) végződéseket.
- köteteknél megjegyzi az utolsó vetítési pozíciót
- dupla diák javítása, például beljebb került a pötty
- vastagabb piros vetítési keret
- többszörös TCP javítva
- "vetítés" képernyőmód ikonok nélkül van, de előhívhatók az ikonsorok
- fénykép nézet két ujjal nagyítható
- letöltési pipák javítva
- elválasztó csúszka lomhasága kiiktatva; minden op.rendszeren kényelmesen megy
Android: Diatár már Google Áruházban publikálva, DiaVetítő még kötelező ellenőrzésen; mindkettő letölthető a honlapról is.
iOS: Kézzel kell majd kitenni az Apple Áruházba - sajnos direkt letöltésre sincs mód.
Win/Linux: a béta tesztek között letölthető.
webes: szokás szerint https://web.diatar.eu
Üdv: Hozé