Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
grofur

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: grofur »

vorosl írta: kedd júl. 28, 2026 10:44 am Egy kérésünk lenne Hozéval, ha van időtök: A TCP-s vetítésre rá tudnátok nézni? Nagyon zűrösnek tűnik jelenleg iOS-en, és Hozé Androiddal csak este ér rá segíteni.
Android v10.0 (116) vetítőre megy Android 10.1 Diatárról
Android v10.0 (116) vetítőre megy Windows 10.0 (116) Diatárról
Windows 10.0 (116) Diavetítőre megy Android 10.1 Diatárról

Viszont egyik verzió sem tud egynél több Vetítővel kapcsolódni. Ha többet írsz be, akkor az utolsó beírt IP-című vetítővel kapcsolódik és működik, másikkal nem. Ha megcseréled az IP címek sorrendjét, akkor a másikkal kapcsolódik, az elsővel nem.

A Diavetítő v10.1 még nincs fent Play áruházban. A honlapon egy 9.1 (108) verzió van fent.
Elérhető új Windows verziók sincsenek a honlapon/Github-on.
vorosl

Hozzászólás Szerző: vorosl »

Androidon nézz rá (én látom iOS-en), hogy ott is rossz-e
cantor

Hozzászólás Szerző: cantor »

vorosl írta: kedd júl. 28, 2026 10:44 am Egy kérésünk lenne Hozéval, ha van időtök: A TCP-s vetítésre rá tudnátok nézni? Nagyon zűrösnek tűnik jelenleg iOS-en, és Hozé Androiddal csak este ér rá segíteni.
nekem nincs iOS-em
vorosl

Egy kérésünk lenne Hozéval, ha van időtök: A TCP-s vetítésre rá tudnátok nézni? Nagyon zűrösnek tűnik jelenleg iOS-en, és Hozé Androiddal csak este ér rá segíteni.
vorosl

Gyorsbillentyűt csiszolom, keresést is. (Csiszolva)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vorosl kedd júl. 28, 2026 11:28 pm-kor.
cantor

- az ének gyorsbillentyű nem működik, a diasoré igen, de mentés után elfelejti a kiválasztott éneket és diasort
Melyik mentésnél mit felejt el pontosan?

A gyorsbillentyűk mentése ("Rendben" gomb").
Elfelejti a kiválasztott éneket és a diasort is

A kottaképek újbóli letöltés után RENDBEN.
A fagyasztás ezzel a logikával (szemben a windowsos logikával) RENDBEN.

írtam lejjebb:
"- a 154 elé jó volna kiírni a kötet rövid megnevezését "
most derítettem ki:
ha számot gépelek be, akkor kiírja a kötet rövid nevét, ha szöveget akkor nem, kivéve, ha "Zsoltár"

Hozé: Most fedeztem fel, a vasárnapi zsoltárok és az ünnepi zsoltárok rövid megnevezése ugyanaz: "zsoltár"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cantor kedd júl. 28, 2026 10:56 am-kor.
vorosl

@cantor:

- a diakereső most is hozza azokat a találatokat amelyekben nincs a keresett szám (gondolom a flutter belső azonosító száma miatt)
Előfordulhat, felírom a javítandók közé (javítva, kövi frissítéssel kikerül)

- az ének gyorsbillentyű nem működik, a diasoré igen, de mentés után elfelejti a kiválasztott éneket és diasort
Melyik mentésnél mit felejt el pontosan? (javítva, kövi frissítéssel kikerül)

Kotta:
Nekem az SZVU működik weben meg MacOS-en is. Weben a múlt héten történt egy módosítás (ilyen nem lesz rendszeres), ami miatt újra le kell tölteni mindent. Esetleg a beállítások -> énektárak és fájloknál csinálj egy exportot, és akkor látjuk, hogy a belső fájlrendszerben tényleg megvan-e minden.

Fagyasztás: ezt nem egészen értem, de Hozé tudja, pontosan hogyan működött, szóval megkérjük őt. :D

Nem, nem egészen ugyanaz, mintha kikapcsolnád. Mert így tudsz úgy keresni, meg matatni, hogy a kép kint marad a híveknek. Pl van pap, aki prédikáció közben vetít ki képet, azidő alatt te tudsz keresni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vorosl kedd júl. 28, 2026 12:33 pm-kor.
cantor

vorosl írta: kedd júl. 28, 2026 9:27 am Köszönjük a visszajelzéseiteket és a bíztatásokat!

@cantor:
- Windowsos változat?
Windowsos változatot majd Hozé tesz ki

- az ének gyorsbillentyű nem működik, a diasoré igen
Ezt majd javítom

- kilépés nem működik
Vizsgáljuk majd és javítjuk

- a diasoro(ka)t hiába törlöm ki, a legutolsó (aktív) diasor mindig ott marad (vagy nem értem a működését)
Csiszolunk rajta

- keresésnél a kemény sorközre (még mindig) nem keres
Nekem keres. Annyi szépséghibája van, hogy ha elkezded ütni, hogy Jézusomnak szívén, akkor az elején ott a 154 és alatta előnézettel a versszak a kemény sortörést megjelenítve, viszont a kemény sortörés után a szöveg helyett csak 1 van, mint 1. versszak

- kotta fénykép elromlott :(
Nekem teljesen működik. Mi romlott el konkrétan?

- balra kettős nyíl TÖKÉLETES (hozzá ne nyúljatok :D )
Örülünk. :-)

- a fagyasztás (még) nem működik
De igen. Mivel nincs Androidom meg Windows/Linuxom, így egy dolgot tudok elképzelni. Régen az előnézetet is befagyasztotta a fagyasztás? Mert most az van, hogy előnézetet nem fagyaszt, viszont a vetítést meg fagyasztja, tehát vetítésbe nem megy ki. Mindkét megoldásnak van előnye hátránya: az előnézet tényleg azt mutatja, ami a vetítésben van; meg tudod nézni, hogy mit fog mutatni a vetítés. És az előnézet a fénykép miatt nem is teljesen előnézet már.

- szentiras.eu működik, de versenként (soronként) adja fel a szöveget, lehet jobb lenne, mint a lelki batyuban 30-100 szavanként, vagy 5-10 soronként (versenként) kivetíteni
Csiszolunk

@grofur
Jó, a kilépés gombot mérlegeljük Hozéval, hogy hol fér el.

A billentyűkombinációkat majd kipróbáljuk Androidon, hogy működik-e és ha igen, bekapcsoljuk. Jelenleg mi tiltottuk le, mert nem tudjuk, hogy működik-e.
Közben találtam új hibákat (az előző hozzászólásban vannak), nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan megválaszolod.

Nekem keres. Annyi szépséghibája van, hogy ha elkezded ütni, hogy Jézusomnak szívén, akkor az elején ott a 154 és alatta előnézettel a versszak a kemény sortörést megjelenítve, viszont a kemény sortörés után a szöveg helyett csak 1 van, mint 1. versszak

- a 154 elé jó volna kiírni a kötet rövid megnevezését
- Jézusomnak szívén után a dtx-ben nincs is kemény sortörés, ezt múltkor nem vettem észre, nem tudom honnét veszi ezt a program keresője, de így valóban hozza a találatot :(

Nekem teljesen működik. Mi romlott el konkrétan?
az SzVu kottája le van töltve, de a képe nem jelenik meg, mint az előző változatban (mind android mind webes változatban)

De igen. Mivel nincs Androidom meg Windows/Linuxom, így egy dolgot tudok elképzelni. Régen az előnézetet is befagyasztotta a fagyasztás? Mert most az van, hogy előnézetet nem fagyaszt, viszont a vetítést meg fagyasztja, tehát vetítésbe nem megy ki. Mindkét megoldásnak van előnye hátránya: az előnézet tényleg azt mutatja, ami a vetítésben van; meg tudod nézni, hogy mit fog mutatni a vetítés. És az előnézet a fénykép miatt nem is teljesen előnézet már.

A windowsos fagyasztást kérem vissza :D
1. ének kiválaszt Szvu 275
2. ének fagyaszt
3. ének kiválaszt Szvu 306
4. vetítés bekapcsolás (275 kivetítődik)
5. fagyaszt feloldás (306 kivetítődik)
(persze így az első énekből csak egy versszak énekelhető, a másodikból bármennyi, de ez sok esetben pl. himuszoknál stb. kiválóan megfelel)

akkor ha jól értem a mostani fagyasztás ugyanaz, mintha a vetítést kikapcsolnánk: ennek így mi értelme?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára cantor kedd júl. 28, 2026 10:07 am-kor.
vorosl

Köszönjük a visszajelzéseiteket és a bíztatásokat!

@cantor:
- Windowsos változat?
Windowsos változatot majd Hozé tesz ki

- az ének gyorsbillentyű nem működik, a diasoré igen
Ezt majd javítom (javítva, kövi frissítéssel kikerül)

- kilépés nem működik
Vizsgáljuk majd és javítjuk

- a diasoro(ka)t hiába törlöm ki, a legutolsó (aktív) diasor mindig ott marad (vagy nem értem a működését)
Csiszolunk rajta (javítva, kövi frissítéssel kikerül)

Nekem keres. Annyi szépséghibája van, hogy ha elkezded ütni, hogy Jézusomnak szívén, akkor az elején ott a 154 és alatta előnézettel a versszak a kemény sortörést megjelenítve, viszont a kemény sortörés után a szöveg helyett csak 1 van, mint 1. versszak (javítva, kövi frissítéssel kikerül)

Nekem teljesen működik. Mi romlott el konkrétan? (megválaszoltad)

- balra kettős nyíl TÖKÉLETES (hozzá ne nyúljatok :D )
Örülünk. :-)

De igen. Mivel nincs Androidom meg Windows/Linuxom, így egy dolgot tudok elképzelni. Régen az előnézetet is befagyasztotta a fagyasztás? Mert most az van, hogy előnézetet nem fagyaszt, viszont a vetítést meg fagyasztja, tehát vetítésbe nem megy ki. Mindkét megoldásnak van előnye hátránya: az előnézet tényleg azt mutatja, ami a vetítésben van; meg tudod nézni, hogy mit fog mutatni a vetítés. És az előnézet a fénykép miatt nem is teljesen előnézet már. (igen, logika hiba van, Hozé ismeri az eredetit, ő jobban tudja javítani)

- szentiras.eu működik, de versenként (soronként) adja fel a szöveget, lehet jobb lenne, mint a lelki batyuban 30-100 szavanként, vagy 5-10 soronként (versenként) kivetíteni
Csiszolunk (javítva, kövi frissítéssel kikerül)

@grofur
Jó, a kilépés gombot mérlegeljük Hozéval, hogy hol fér el.

A billentyűkombinációkat majd kipróbáljuk Androidon, hogy működik-e és ha igen, bekapcsoljuk. Jelenleg mi tiltottuk le, mert nem tudjuk, hogy működik-e.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vorosl kedd júl. 28, 2026 12:33 pm-kor.
grofur

Hozzászólás Szerző: grofur »

vorosl írta: hétf. júl. 27, 2026 10:11 pm @grofur:

lettek billentyűkombinációk is
Webes változatban már láttam is, beállítottam, működött, aztán egy idő után már nem, de nem tudom, mi volt az oka. (Ez elérhető lehetne androidban is - bluetooth-os lapozó pedál, numerikus billentyűzet stb.)
A Windowsos verziót még nem látom, ha lesz link, azt is szívesen tesztelem.

Már szívesen használnám "élesben" is, mert nagyon tetszik és jól kezelhető egyébként az új verzió. :D
Válasz küldése