Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
cantor

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: cantor »

törölve

lehet egyébként hozzászólást teljesen törölni?
cantor

- "blank kép" ezt javítani fogom, a Win/Linux verzióban "Háttérkép" volt. Amikor épp nincs vetítés, ezt a képet vetíti a program (ha nem akarjuk, hogy olyankor fekete legyen).

erre gondoltam, akkor ez nem működik

- "lassú lapozás" ezt nem tudom reprodukálni, mit jelent pontosan? Hálózaton lassan küld? Vagy a saját képernyőjén az ujjadat huzogatva lassan vált? Vagy a léptető gombokkal lassú? Kérek szépen kis pontosítást!
igen, az ujjhuzogatás is kicsit lassú, meg a léptető gombokkal is, de lehet csak meg kell szokni
ma újból próbáltam, most fluid volt, szerintem valami összeakadt a dia összeállításokban, de már csak azért is ezt gondolom, mert a diaimban lévő képeket nem találja, és azokat újból fel kell vennem, és belenézve a .dia tartalmába a képekre való hivatkozás teljesen másképp néz ki, mint régen, mintha valami rejtett mappában másolná bele a képeket is

- orgona kotta: ezt hogyan gondolod mobilon vagy tableten? Mert Win/Linux változatokban van fotó ablak, de nem tudom, hogyan lehetne megoldani telefon pici képernyőjén...

gondolom, nagy képernyős tableten akarja ...

edit1:
közben találtam egy ilyet: az első dia mentésénél a "sorrend" nevet ajánlja fel (lehet, hogy azért mert már használtam ezt a nevet)
ugyanezen dia második mentésénél furcsa nevet produkál:
Screenshot_2026-06-17-10-16-09-159_com.estrongs.android.pop.jpg
Screenshot_2026-06-17-10-16-09-159_com.estrongs.android.pop.jpg (128.52 KiB) Megtekintve 123 alkalommal
A hozzászólást 11 alkalommal szerkesztették, utoljára cantor szer. jún. 17, 2026 6:49 pm-kor.
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Sziasztok,
válaszok és saját kérdéseim:

- "blank kép" ezt javítani fogom, a Win/Linux verzióban "Háttérkép" volt. Amikor épp nincs vetítés, ezt a képet vetíti a program (ha nem akarjuk, hogy olyankor fekete legyen).
- "lassú lapozás" ezt nem tudom reprodukálni, mit jelent pontosan? Hálózaton lassan küld? Vagy a saját képernyőjén az ujjadat huzogatva lassan vált? Vagy a léptető gombokkal lassú? Kérek szépen kis pontosítást!
- "szó közben tördelés" Ezt se teljesen értem. Lehet feltételes elválasztókat tenni a szövegbe, de pont az Éneklő Egyházban tudtommal nincs ilyen "szótagolás" beírva. Tudnál mutatni egy-két példát rá?
- kotta ki/be gomb valóban fontos, meg fogom oldani.
- orgona kotta: ezt hogyan gondolod mobilon vagy tableten? Mert Win/Linux változatokban van fotó ablak, de nem tudom, hogyan lehetne megoldani telefon pici képernyőjén...

A két képen látható hibás tördelést/méretezést megpróbálom javítani.

Ha más súlyos problémát nem találtok, szeretném lassan feltenni a Google Play áruházba, hogy hivatalossá váljon. Aztán persze tovább lehet javítani és főleg fejleszteni!!!

Köszi: Hozé
cantor

Szinte minden ki lett javítva, amit teszteltem az jól működik, de van egy pici gondom:
a program ezen változata nem túl reszponzív, lassú a lapozás, különösen ha dia-t görgetek, majdnem egy másodperc is letelik, míg a következő lap betöltődik. Ha ezen lehetne javítani, akkor tökéletes lenne.

egy kis szépséghiba (a vesszőnél):
Screenshot_2026-06-15-11-46-38-098_diatar.eu.jpg
Screenshot_2026-06-15-11-46-38-098_diatar.eu.jpg (248.75 KiB) Megtekintve 160 alkalommal

közben találtam másikat is, mind vetítőn, mind vezérlőn
Screenshot_2026-06-16-06-43-39-470_diatar.eu.jpg
Screenshot_2026-06-16-06-43-39-470_diatar.eu.jpg (253.76 KiB) Megtekintve 153 alkalommal

+1:
a blank kép mire való???
grofur

Hozzászólás Szerző: grofur »

Kedves Hozé!

Nagyon szép munkát végeztél, egyre jobb ez a változat.

Tulajdonképpen minden működik nálam. (Samsung S24 ultra Android 16)
Kipróbáltam a vetítőt és a Diatárat is: android diatár -> android vetítő; windows diatár -> android vetítő

Három dolog:

hiba: (legalábbis nálam) mindegyik kombinációban csak az Éneklő Egyház szövegeit képes szó közben is tördelni és elég rosszul. Érdekes, de pl. Szent vagy Uram, zsoltárok esetében nem csinálja, ott jó.

kérés: jó lenne egy gomb a főképernyőn a kotta ki/be kapcsolásához, nálunk nagyon kellene, mivel csak zsoltárnál és allelujánál vetítek kottát, introitus, communió esetén nem

kérés2: (legalábbis nekem) nagyon kellene az orgona kotta megjelenítése, ahogy a windows verzióban benne van, mert én onnan játszom az orgonán, nem papír alapú kottákból... :-)

Köszi a program(ok)ért!
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Következő (b105) build:
  • Címsor kikapcsolása a beállítás szerint
  • DIA fájlok mentése most már (remélhetőleg) megoldódot
  • DTX fájlok importálása kijavítva
  • Énekrendbe beszúráskor az utolsó beszúrásra áll, hogy onnan lehessen folytatni
  • Görgetés alapból KI van kapcsolva a DiaVetítőn
  • Saját IP-címet ki lehet olvasni a DiaVetítő beállításból
  • DTX letöltés komplexebb ablak lett: kiválaszthatók "mellőzendő" kötetek, amikre nincs szükségünk; ezeket nem fogja letölteni és a listába tenni; teljes csoportok is kijelölhetők
  • DiaVetítőn kisebb lett a címsor
  • A szövegre koppintással is lehet vetíteni
  • Megjegyzi a kikapcsolt hálózatok paramétereit
Kérek szépen újabb tesztelést.
Üdv: Hozé
cantor

Vezérlő:
- Saját dtx-et még mindig nem tudok importálni
- címsor kijelzés nem tüntethető el (előzőben emlékeim szerint még működött), pontosabban a vezérlővel letiltott címsor a csak vetítőn fejti a hatását, a vezérlőn nem. (Windowsos vezérlővel ott is eltűnik)
- az utolsónak használt dia indításnál mindig betöltődik (nem tudom ez feature vagy bug), végül is néha nem rossz
- lapozásnál a lap csak 1/3-ig húzható el, ettől függetlenül a lapozás megy, csak szokatlan (már kezdem megszokni)
- kis szépséghibalapozásnál: vetítés közben a lapozás megszakítja a piros vezérlő keretet (ld. csatolmány)

- email újraküldés: emailt nem kaptam meg, elfelejtett jelszó működik

Vetítő:
- a szöveget nem kicsinyíti/kilóg a képernyőből ill. a vetítőben ki kell kapcsolni a görgetést: lehet, hogy ennek kéne lennie az alapértelmezettnek
- nem eget rengető dolog: indításkor megjeleníti/megjegyzi a legutolsó kivetített dia képét, ha vetítő üzemmódban lépünk ki a vezérlőből: ha nem vetítő üzemmódban lépünk ki a vezérlőből, akkor nincs ilyen jelenség

Kívánságok:
- dtx letöltésnél jó lenne egy mind/egyik sem kapcsoló ;)
- jó lenne, ha a vetítést a képernyőre való koppintással is tudnánk indítani (mint régen)
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Sziasztok,

a visszajelzéseket köszönöm, ezeket is figyelembe véve új verziót töltöttem fel a béta-verziókhoz. Teljesség igénye nélkül a javítások:
- DTX fájlokat sajnos rejtett mappába kell tenni. Az Android op.rendszer sajátossága, hogy megosztott könyvtárt nem tud általánosan írni-olvasni felhasználói program (legalábbis speciális beállításokat igényelne. Ezért inkább a letöltés ablakába került egy importáló gomb, amellyel saját DTX-eket is be lehet tenni a közösek mellé.
- a DIA mentési könyvtárra is a belső "storage/0/fp"... stílusú nehezen olvasható helyett a szokásos könyvtárakra értelmes neveket ad, például "Dokumentumok"
- mindkét programba került egy "Kilépés" gomb a beállításokba
- DIA sorrend szerkesztéskor a beszúrás az aktuális pozíció után történik
- DiaVetito is teljes képernyős lett, nem takarnak be a rendszer státusz gombok és feliratok
- diákat lehet jobbra-balra tolva lapozni (eddig is lehetett, csak nem látszott)
- vetítéskor piros keret a szöveg körül
- az internetes beállításokban regisztráció, jelszóváltás stb. funkciókat kitisztáztam, működésre bírtam
- a fő képernyőre internet és helyi hálózat kapcsolati ikonok kerültek, színnel jelzik a státuszt

Még rengeteg mindent lehet fejleszteni, javítani, de most elsősorban hibát keressetek a meglevőkben, és olyan hiányosságot, ami a használatot gátolja.
Sajnos pár nap alatt elhasználtam a havi Copilot keretem kétharmadát a fentiekre... de majd megoldom.

Üdv: Hozé
cantor

cantor írta: pén. máj. 29, 2026 1:02 pm Vezérlő:
1. Nem működik a saját könyvtár. Odamenti a dtx-eket, de a sajátomat nem látom. Nem tudok rájönni, mi lehet a baj.
Valami fájlnév-regisztrációs gond lehet, mert ha pl. az adventista.dtx-et átnevezem, advent2.dtx-szé, akkor azt sem látom. Ha visszanevezem adventista.dtx-szé, akkor sem látom. Ha magát az adventista.dtx fájlt szerkesztem, a változtatások megjelennek.
2. A betöltött dia kilépés után visszatöltődik, de a neve "névtelen" (nem fontos, csak szépséghiba)
3. A vetítésnél később jó lenne egy piros keret.
(4. A fagyasztás elromlott, most már vetítés közben sem megy. Olvastam a megjegyzésedet)

Vetítő:
1. A kép fent belelóg, bár tv-n lehet hogy jó lesz:
Screenshot_2026-05-29-12-39-53-199_eu.diatar.diavetito.jpg
2. Még mindig lemegy pihenőbe
3. A szöveg hajlítás (alsó ív), zárójelek közé teszi a hajlítandó szöveget.
cantor

Vezérlő:
1. Nem működik a saját könyvtár. Odamenti a dtx-eket, de a sajátomat nem látom. Nem tudok rájönni, mi lehet a baj.
Valami fájlnév-regisztrációs gond lehet, mert ha pl. az adventista.dtx-et átnevezem, advent2.dtx-szé, akkor azt sem látom. Ha visszanevezem adventista.dtx-szé, akkor sem látom. Ha magát az adventista.dtx fájlt szerkesztem, a változtatások megjelennek.
2. A betöltött dia kilépés után visszatöltődik, de a neve "névtelen" (nem fontos, csak szépséghiba)
3. A vetítésnél később jó lenne egy piros keret.

Vetítő:
1. A kép fent belelóg, bár tv-n lehet hogy jó lesz:
Screenshot_2026-05-29-12-39-53-199_eu.diatar.diavetito.jpg
Screenshot_2026-05-29-12-39-53-199_eu.diatar.diavetito.jpg (228.28 KiB) Megtekintve 211 alkalommal
2. Még mindig lemegy pihenőbe
3. A szöveg hajlítás (alsó ív), zárójelek közé teszi a hajlítandó szöveget.
Válasz küldése