Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
grofur

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: grofur »

Kedves Hozé!

Nagyon szép munkát végeztél, egyre jobb ez a változat.

Tulajdonképpen minden működik nálam. (Samsung S24 ultra Android 16)
Kipróbáltam a vetítőt és a Diatárat is: android diatár -> android vetítő; windows diatár -> android vetítő

Három dolog:

hiba: (legalábbis nálam) mindegyik kombinációban csak az Éneklő Egyház szövegeit képes szó közben is tördelni és elég rosszul. Érdekes, de pl. Szent vagy Uram, zsoltárok esetében nem csinálja, ott jó.

kérés: jó lenne egy gomb a főképernyőn a kotta ki/be kapcsolásához, nálunk nagyon kellene, mivel csak zsoltárnál és allelujánál vetítek kottát, introitus, communió esetén nem

kérés2: (legalábbis nekem) nagyon kellene az orgona kotta megjelenítése, ahogy a windows verzióban benne van, mert én onnan játszom az orgonán, nem papír alapú kottákból... :-)

Köszi a program(ok)ért!
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Következő (b105) build:
  • Címsor kikapcsolása a beállítás szerint
  • DIA fájlok mentése most már (remélhetőleg) megoldódot
  • DTX fájlok importálása kijavítva
  • Énekrendbe beszúráskor az utolsó beszúrásra áll, hogy onnan lehessen folytatni
  • Görgetés alapból KI van kapcsolva a DiaVetítőn
  • Saját IP-címet ki lehet olvasni a DiaVetítő beállításból
  • DTX letöltés komplexebb ablak lett: kiválaszthatók "mellőzendő" kötetek, amikre nincs szükségünk; ezeket nem fogja letölteni és a listába tenni; teljes csoportok is kijelölhetők
  • DiaVetítőn kisebb lett a címsor
  • A szövegre koppintással is lehet vetíteni
  • Megjegyzi a kikapcsolt hálózatok paramétereit
Kérek szépen újabb tesztelést.
Üdv: Hozé
cantor

Hozzászólás Szerző: cantor »

Vezérlő:
- Saját dtx-et még mindig nem tudok importálni
- címsor kijelzés nem tüntethető el (előzőben emlékeim szerint még működött), pontosabban a vezérlővel letiltott címsor a csak vetítőn fejti a hatását, a vezérlőn nem. (Windowsos vezérlővel ott is eltűnik)
- az utolsónak használt dia indításnál mindig betöltődik (nem tudom ez feature vagy bug), végül is néha nem rossz
- lapozásnál a lap csak 1/3-ig húzható el, ettől függetlenül a lapozás megy, csak szokatlan (már kezdem megszokni)
- kis szépséghibalapozásnál: vetítés közben a lapozás megszakítja a piros vezérlő keretet (ld. csatolmány)

- email újraküldés: emailt nem kaptam meg, elfelejtett jelszó működik

Vetítő:
- a szöveget nem kicsinyíti/kilóg a képernyőből ill. a vetítőben ki kell kapcsolni a görgetést: lehet, hogy ennek kéne lennie az alapértelmezettnek
- nem eget rengető dolog: indításkor megjeleníti/megjegyzi a legutolsó kivetített dia képét, ha vetítő üzemmódban lépünk ki a vezérlőből: ha nem vetítő üzemmódban lépünk ki a vezérlőből, akkor nincs ilyen jelenség

Kívánságok:
- dtx letöltésnél jó lenne egy mind/egyik sem kapcsoló ;)
- jó lenne, ha a vetítést a képernyőre való koppintással is tudnánk indítani (mint régen)
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Sziasztok,

a visszajelzéseket köszönöm, ezeket is figyelembe véve új verziót töltöttem fel a béta-verziókhoz. Teljesség igénye nélkül a javítások:
- DTX fájlokat sajnos rejtett mappába kell tenni. Az Android op.rendszer sajátossága, hogy megosztott könyvtárt nem tud általánosan írni-olvasni felhasználói program (legalábbis speciális beállításokat igényelne. Ezért inkább a letöltés ablakába került egy importáló gomb, amellyel saját DTX-eket is be lehet tenni a közösek mellé.
- a DIA mentési könyvtárra is a belső "storage/0/fp"... stílusú nehezen olvasható helyett a szokásos könyvtárakra értelmes neveket ad, például "Dokumentumok"
- mindkét programba került egy "Kilépés" gomb a beállításokba
- DIA sorrend szerkesztéskor a beszúrás az aktuális pozíció után történik
- DiaVetito is teljes képernyős lett, nem takarnak be a rendszer státusz gombok és feliratok
- diákat lehet jobbra-balra tolva lapozni (eddig is lehetett, csak nem látszott)
- vetítéskor piros keret a szöveg körül
- az internetes beállításokban regisztráció, jelszóváltás stb. funkciókat kitisztáztam, működésre bírtam
- a fő képernyőre internet és helyi hálózat kapcsolati ikonok kerültek, színnel jelzik a státuszt

Még rengeteg mindent lehet fejleszteni, javítani, de most elsősorban hibát keressetek a meglevőkben, és olyan hiányosságot, ami a használatot gátolja.
Sajnos pár nap alatt elhasználtam a havi Copilot keretem kétharmadát a fentiekre... de majd megoldom.

Üdv: Hozé
cantor

cantor írta: pén. máj. 29, 2026 1:02 pm Vezérlő:
1. Nem működik a saját könyvtár. Odamenti a dtx-eket, de a sajátomat nem látom. Nem tudok rájönni, mi lehet a baj.
Valami fájlnév-regisztrációs gond lehet, mert ha pl. az adventista.dtx-et átnevezem, advent2.dtx-szé, akkor azt sem látom. Ha visszanevezem adventista.dtx-szé, akkor sem látom. Ha magát az adventista.dtx fájlt szerkesztem, a változtatások megjelennek.
2. A betöltött dia kilépés után visszatöltődik, de a neve "névtelen" (nem fontos, csak szépséghiba)
3. A vetítésnél később jó lenne egy piros keret.
(4. A fagyasztás elromlott, most már vetítés közben sem megy. Olvastam a megjegyzésedet)

Vetítő:
1. A kép fent belelóg, bár tv-n lehet hogy jó lesz:
Screenshot_2026-05-29-12-39-53-199_eu.diatar.diavetito.jpg
2. Még mindig lemegy pihenőbe
3. A szöveg hajlítás (alsó ív), zárójelek közé teszi a hajlítandó szöveget.
cantor

Vezérlő:
1. Nem működik a saját könyvtár. Odamenti a dtx-eket, de a sajátomat nem látom. Nem tudok rájönni, mi lehet a baj.
Valami fájlnév-regisztrációs gond lehet, mert ha pl. az adventista.dtx-et átnevezem, advent2.dtx-szé, akkor azt sem látom. Ha visszanevezem adventista.dtx-szé, akkor sem látom. Ha magát az adventista.dtx fájlt szerkesztem, a változtatások megjelennek.
2. A betöltött dia kilépés után visszatöltődik, de a neve "névtelen" (nem fontos, csak szépséghiba)
3. A vetítésnél később jó lenne egy piros keret.

Vetítő:
1. A kép fent belelóg, bár tv-n lehet hogy jó lesz:
Screenshot_2026-05-29-12-39-53-199_eu.diatar.diavetito.jpg
Screenshot_2026-05-29-12-39-53-199_eu.diatar.diavetito.jpg (228.28 KiB) Megtekintve 162 alkalommal
2. Még mindig lemegy pihenőbe
3. A szöveg hajlítás (alsó ív), zárójelek közé teszi a hajlítandó szöveget.
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Sziasztok! Újabb teszt verzió (build 103).
  • Zsolozsma funkció beépítve. Ez eddig nem került át, de most jobb, mint az eredetiben: az AI úgy valósította meg, hogy lehetőleg a weblapról veszi az élő szöveget, és a letöltött ZIP fájl csak biztonsági tartalék.
  • Saját énekrend mentésekor állítható, megadható a mentési könyvtár.
  • Minden kötetlista csoportosítva jelenik meg.
  • Egyedi sorrend is bekerül a csoportlistába.
  • Egyértelműbb kiemelés gombok kerültek be.
  • A léptetés logikája javítva: saját diasor esetén is működik az énekekre csoportosítás és a léptetés. Zsolozsmánál is.
  • A háromféle nézet megszűnt, csak a "szimpla" maradt, amit megszoktunk.
  • A program futása közben nem megy el "aludni", nyitva tartja a képernyőt. Később majd erre be lehet építeni egy beállítás kapcsolót, ha valaki fontosnak tartja...
Néhány további kérésetek, jelzésetek még várat magára (például a kilógó hosszú szavak, saját énekrend törlése, csúsztatással lapozás, fagyasztás stb.).

Addig is kérek szépen újabb kipróbálást. Ha nincsenek súlyos hibák/hiányosságok, ezt a verziót publikálnám is a Google Áruházban a régi két applikáció helyett.

Köszönjük Vörös Lacival: Hozé
cantor

grofur írta: csüt. máj. 21, 2026 7:14 pm Sajnos ez a verzió sem nagyon működik nálam.
Most már le lehet tölteni az énektárakat, de nem találja a program azokat, csak az Alleluja kötetet.
Ha betöltök egy előre elkészített dia file-t, akkor abból csak az alleluja látszik, a többit nem tölti be.
hát pedig alakul ez, nálam - kisebb hibákkal - működik.
grofur

Hozzászólás Szerző: grofur »

Sajnos ez a verzió sem nagyon működik nálam.
Most már le lehet tölteni az énektárakat, de nem találja a program azokat, csak az Alleluja kötetet.
Ha betöltök egy előre elkészített dia file-t, akkor abból csak az alleluja látszik, a többit nem tölti be.
cantor

Vetitő
1. lemegy pihenőbe 20mp után
2. a vetített kép fent kilóg/belelóg a kijelző sávba (akku ikon stb), de csak akkor ha a vezérlő alkalmazás windowsos

3. internetes vetítés működik :mrgreen:
4. helyi vetítés működik
5. a szöveg kilóg jobb oldalt, ami betűmérettel változtatható, de egy "kicsinyítés" funkció elkelne itt, vagy a vezérlőben

Vezérlő
1. a fényerő gombok működnek
((jelzem a 13.1-es vezérlőben és a 12.6-osban is viszont nem működik , nyílnyomásra a szöveg függőlegesen kékül és vetítődik ki, bár én ezt a funkciót nem használom))
2. ha betöltök egy dia-fájlt, akkor kilépés után mindig ez dia töltődik be (ez akár hasznos is lehet)
- viszont ilyenkor a dupla nyílak nem működnek, egyesével léptetnek
és az énektárból kiválasztva egy éneket, azt lapozgatva az ének végén nem a következő énekre tér át, hanem a diára
- igazából ilyenkor nem is lehet énektárból választani!!!
3. ha nincs diakönyvtár megadva, nem jelez hibát, bár valahova elmenti (feltételezem énektár-könyvtár hiány esetén is ez a helyzet)
- ha megadok énektár könyvtarat, akkor oda töltődnek az énektárak, de nem használhatók és a saját énektárak sem
- ha ezzel kezdem a program használatát (telepítés után énektár-könyvtár beállítás) akkor bár letöltődnek az énektárak, de a program nem használható
- letöltéshez kellene majd egy mind/egyik sem gombkombináció ;)

4. dia mentésnél felajánlja az előző dianevet, még akkor is ha már töröltem
5. lemegy pihenőbe 20mp után
6. csúsztatással csak szöveg lapozható, kép nem (nem annyira fontos)
7. a fagyasztás csak vetítés közben működik, jó lenne ha akkor is működne, ha nincs vetítés (mint a wines változatban)
Válasz küldése