Internet nélküli módra javasolt rendszer

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
Válasz küldése
juhaszj

Re: Internet nélküli módra javasolt rendszer

Hozzászólás Szerző: juhaszj »

Köszönöm a válaszodat. A jelenlegi problémánkat ezek alapján talán úgy lehetne a legkényelmesebben kezelni, hogy a második misére a templomba berakhatnék egy fix laptopot, amit nem kell hordozni. A kántor pedig egy usb-én hozná a napi műsort.
afo

Re: Internet nélküli módra javasolt rendszer

Hozzászólás Szerző: afo »

Szia,
A modern OS-ek internet és update-függése nagyon kellemetlen.
Igen, de gondolom még Windows alatt is be lehet állítani, hogy mikor, ill. mikor NE frissítsen az op. rendszer. Azzal különben nagyon egyet tudok érteni, hogy internet kapcsolat nélkül működjön a vetítés.
Milyen rendszert javasoltok, ha csak vetíteni szeretnék a vezérlő gépről.
Én személy szerint egy régi (de már 64 bites) PC-t vagy laptopot ajánlanék, mert azon kényelmesen - egérrel és klaviatúrával - elérhető minden Vezérlő funkció és mindenki tudja használni. Ilyen gépet vagy valaki fel tud ajánlani (mert másra már úgyse nagyon jó), vagy használtan már kb. 20 ezer Ft-ért lehet kapni. Nincs olyan, hogy 'bevált' op. rendszer, hisz elvileg mindegyiknek rendesen működnie kellene! Én LinuxMint-et használok otthon napi szinten (és a Diatárra is) és ezt tudom ajánlani Neked is, főleg, hogy Linux-os vagy. A Cinnamon verziót bárki meg tudja tanulni, stabil, a frissítéseket tudod kontrollálni, és nem tesz semmit a felhőbe, azaz ha kell off-line is működik! Próbáld ki, de a döntést mindenképpen beszéld át a környezeteddel is!
A legjobb az lenne, ha akár egy usb kulcson tudnánk tartalmakat hordozni, ...
Ez egy tipikus 'use case', mindkét helyre egy-egy Diatár Vezérlő gép, így csak a pendrive-ot kell hordozni.
de raspberry is lehet, akár zero wifi AP módban.
Erről nem tudok nyilatkozni, de miért akarod túl bonyolítani az egészet. Értem én, hogy egy szép, frappáns megoldást szeretnél, de gondolj arra, hogy esetleg nem csak Neked, hanem más laikusnak is kell használnia a rendszert. Mit fog Ő kezdeni egy Raspberry pi zero-val, ami 'WiFi AP módban' van? A PC-t, WiFi-s routert mindenki érti, ismeri! Ne feledd, hogy stabil, megbízható rendszert szeretnél!
A vetítőprogram most egy windowsos vékonykliens, de arra is külön kell figyelni, hogy rendesen legyen leállítva, különben a fájlrendszert kezdi ellenőrizgetni.
Két gépes üzemmódban Vetítőnek én mindig egy 'kütyüt' ajánlok: TV felokosítót, esetleg Raspberry pi-t (mert annak jobb a WiFi-je): https://diatar.eu/Android/androidkutyu.html.

afo
juhaszj

Internet nélküli módra javasolt rendszer

Hozzászólás Szerző: juhaszj »

Sziasztok!

Windows 10-es laptopot használunk vetítésre két egymás utáni misén két templomban. Mind a két templomban jól működött a rendszer az elmúlt hetekig. Most többször előfordult, hogy amikor átvittük a laptopot az egyik helyszíről a másikra, akkor a windows teljesen használhatatlan volt hosszú percekig és nem tudtuk elkezdeni a vetítést a második helyen. A laptopot csak erre a célra tartjuk és szinte csak így vasárnap kapcsoljuk be. A modern OS-ek internet és update-függése nagyon kellemetlen. Milyen rendszert javasoltok, ha csak vetíteni szeretnék a vezérlő gépről. Milyen telepítések váltak be erre a célra. (Linuxot napi szinten használok, az nem okozna gondot) Valami minimális igényű rendszert szeretnék minnél kevesebb hibalehetőséggel. A legjobb az lenne, ha akár egy usb kulcson tudnánk tartalmakat hordozni, csak a rendszer megbízható lenne. Gondolkodok laptopban vagy tabletben, de raspberry is lehet, akár zero wifi AP módban. A vetítőprogram most egy windowsos vékonykliens, de arra is külön kell figyelni, hogy rendesen legyen leállítva, különben a fájlrendszert kezdi ellenőrizgetni. Melyik kialakítást tudnátok javasolni ?
Válasz küldése