v12.7

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 215
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

v12.7

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Felhasználók,

az idei évben csak kisebb jelentőségű új funkciók készültek a Diatárhoz. Persze folyamatosan fejlődik az Android változat - sajnos a Google nagyon megnehezíti a munkát az állandóan változó biztonsági és (in)kompatibilitási elvárásokkal. Ez úton is kérem, ha bárki érez erőt és tudást magában az Android (Java) fejlesztésre, segítsen benne!

Elek László SJ átemelte a forráskódokat a githubra, ott bárki hozzáférhet, illetve ellenőrzött körülmények között részt is tud venni a fejlesztésben.

Új lehetőség az "exportálás" - azaz olyan .DIA összeállítás kiírása, mely független az énektáraktól. Ez azt jelenti, hogy a DIA fájlban nem csupán egy hivatkozás van a kötet adott versszakára, hanem minden egyes dia egyedi szöveg, mintha most gépeltük volna. Így ez a fájl elvihető olyan gépre is, ahol nincsenek meg a kötetek. Olyan plébániára kérték ezt a fejlesztést, ahol többen otthon dolgoznak az énektáraik bővítésén, így a közös gépen nem a legfrissebb változat található.

Automatikus mentés - ezt a kapcsolót beállítva nem kell minden változtatás után a [Mentés] gombot nyomkodni, az új összeállítást rögtön elmenti (felülírja) a program.

Áthúzott betűstílus - az új katolikus misekönyv körüli szövegváltozások miatt jött elő az igény az ún. "strikethrough" írásmódra.

Figyelem! A Linux debian csomagok telepítője alapjaiban megváltozott, például a rendszer javaslatokhoz igazodva a diatar.ini a /etc/opt/ könyvtárba kerül. El kell olvasni a README fájlt telepítés előtt!

Az Ordináriumok és az Imák kötetébe beírtuk az új misekönyvben változott szövegeket.

Busnyák Erik szerezte meg nekünk Csányi Tamás: Szép régi énekek című kötetének elektronikus formáját. A Ciszterci Szent Imre templom karnagya kéri, hogy minden javaslatot számára a karnagy@szentimr.hu címre írjanak meg.

Lakner Sándor: Zengő énekszó című kötete is új, a nyomdai anyagból lett begépelve a szerző engedélyével. Szintén Busnyák Eriknek köszönjük a megszerzést.

Az Emmánuel közösség énekei már évek óta megvannak, de Szabó Dénes most alaposan átnézte, javította, bővítette. Hálásan köszönjük a munkáját!

Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség énekei - ez az első, amit közvetlenül githubon kaptunk. Halla Bálint készítette még 2018-ban, köszönjük a megosztást!

Sajó József tovább folytatta a kották készítését; valamint a SzVU!, Graduale és az Imák bővítését.

Fentiekkel (és még számos apró hiba javításával) kívánunk a Jóistentől Áldott, Boldog Karácsonyt és Békét hozó Új Évet!

Minden közreműködő nevében is: Hozé
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 11 valamint 0 vendég