Hibás énekszövegek

Ha a DTX-ben valami nem úgy van írva, sajtóhiba, kiegészítés...
BUTTON_POST_REPLY
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 215
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: Hibás énekszövegek

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Dénes,

az "Emmánuel közösség" kötet a www.emmanuel.hu/enekek_mobilra címről bemásolva készült 2019-ben. Úgy látom, azóta ez a lap megszűnt - vagy máshova költözött.

Érthető, ha időközben számos új ének született, illetve a meglevők változtak.

Az a szokás itt a Diatár körüli közösségben, hogy aki "szakértője" egy adott énektárnak, az gazdája lesz annak a kötetnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ő javítja, kiegészíti, módosítja szükség szerint. Ha másnak van kérése, kérdése, javaslata, az is őhozzá fordulhat, mert az illető kézben tartja az összes változtatást; és adott esetben azt is meg tudja ítélni, hova, hogyan kell beilleszteni egy kiegészítést.

A módosításokat, bővítéseket általában év végén szoktuk közzétenni a weboldalon (kisebb javításokat persze év közben is).

Azt szeretném javasolni, vállald el (ugye tegeződhetünk?) az Emmanuel kötet gondozását, javítsd ki a hibákat, egészítsd ki az új énekekkel, akár tördeld újra ha kell. Bármikor szívesen felteszem a módosításokat, de az év végi újdonságok között mindenképp (írj közvetlenül a hoze@diatar.eu címre).

Van egy DiaEditor segédprogram, részletes leírása is ott van PDFben (letölthető innen is). Ha kell segítség, bármi támogatás, írj!

Szeretettel üdvözöllek: Hozé
Deneske
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON csüt. jún. 29, 2023 12:07 pm

Hibás énekszövegek

Hozzászólás Szerző: Deneske »

Tisztelt Valaki!
Bocsánatot kérek ezért a furcsa megszólításért, de most regisztráltam, és még nem ismerek senkit, nem tudom most személy szerint kinek írok.
Az Emmánuel Közösség tagja vagyok, és a zenei szolgálatban szolgálok. A plébániánkon nem rég kezdtük el használni a programot, hogy ne csak "emmánueles" énekeket énekeljünk. Még nem néztem át az összes éneket, de a legutóbbi alkalommal négy olyan éneket sikerült választani, aminek nem jól van beírva a szövege. Szeretném ezeket kijavíttatni, ha lehet.
Ének szám és versszak megjelölésével leírom a helyes szöveget.

Emmánuel Közösség 230. ének
3. vszk. Hálát adok Neked szövetségedért. Megőrzöd a lelkem, bármi baj is ér, és a jobbod megszabadít engem.

Emmánuel Közösség 231. ének
1. vszk. Népem vesd az Úrra gondodat. Hívjad és Ő válaszol. Aki Istent bízva kéri, irgalmat talál. Ő mindig megsegít, óvja híveit.
2. vszk. Lelkem békét Istennél talál, mindenkor Ő ad reményt. Hisz az Úrnál van csak élet, üdvösség és áldás. Ő mindig visszavár, halld hívó szavát!

Egyelőre ezt a kettőt írtam le, mert nem tudom, hogy ez így működik-e, vagy más módon kell ezeket a dolgokat intézni. Gondolom, kapok majd visszajelzést, illetve útbaigazítást.
Ezenkívül van kb. 15 újabb énekünk, ami nem szerepel a programban, aminek a bekerülésében nagyon szívesen segítenék, ha erre van lehetőség. Ezen kívül van hét szentmisénk is, amik ha bekerülnének a programba, nagyon megkönnyítené a szolgálatunkat.

Elnézést kérek a levél hosszáért, szeretettel: Szabó Dénes.
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 12 valamint 0 vendég