v12.6

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

v12.6

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Felhasználók,

idén is egy sor újdonság készült:
  • A weblapra egy új fő menüpont került 'Énektárak' néven. Itt az összes énektár hierarchikus listája, valamint a versek kezdősora szerinti lista, és egy teljes szószedet is megtalálható. Minden listából maga a versszak szövege is megjeleníthető.
  • A Windows/Linux változatban ezentúl minden dialista fülhöz lehet automatikus betöltést rendelni (eddig 9-hez lehetett).
  • Jelezték, hogy immár kevés a négy IP cím, mostantól 6 vetítőhöz tud kapcsolódni a szoftver. Ez természetesen csak a Win/Linux változatra érvényes, Andriodon nincs ilyen korlát.
  • A fő képernyőn alul volt egy háttérkép ki/be kapcsoló gomb, ez egy ideje háromféle funkciót is elláthat: a háttérkép mellett (helyett) a kották, illetve hanglejátszás is kikapcsolható. Ezek a funkciók billentyűzetről, külső kapcsolóról is elérhetővé váltak.
  • Szükségessé vált Androidon is a vetítési margók beállítása. Sokszor azonban logikusabb ezt nem a vezérlő, hanem direktben a vetítő gépről megtenni. Erre egy új kapcsoló szolgál, amely megmondja, honnan szeretnénk állítgatni a margókat. A funkció elérhető mind a Win/Linux, mind az Android változatban.
  • Az új Android program AAB (bundle) formában töltődik le a Google Play áruházból, ez mostantól ott kötelező elvárás. Ugyanakkor a weblapról végszükségben közvetlenül letölthető az APK.
  • A friss Android változat DiaVetitő programjában a "faketouch" elvárást kikapcsoltuk. Ez azt jelenti, hogy olyan készülékre is telepíthető, ahol még a legegyszerűbb érintési lehetőség sincs. Természetesen ez csak a vetítő programra vonatkozik, hiszen ott mindössze egy beállító ablak elérésére van szükség; a vezérlő szoftverhez mindenképp szükség van valamifajta érintési lehetőségre.
  • Tovább bővültek és javultak a SzVU!, ÉE, Graduale, Imák stb. szövegei, valamint kottái, Sajó József jóvoltából.
  • Egy magánkollekció a "Somogyi gyűjtemény", erről a címről: https://somogyigyujtemeny.pallcsalad.hu/ érhető el. Busnyák Eriknek köszönjük a bemásolást.
  • Megszereztük a DUR és az Unitárius énekeskönyv hanganyagát, mostantól ezek is elérhetőek (hála Busnyák Erik segítségéért!)
  • Az új református énekeskönyv anyagának lektorálását Padányi Ádámnak köszönjük, immár teljes a kötet.
  • Az eddig "Erdélyi református énekfüzetek" néven futó kötet három énekfüzetet tartalmaz. Elkészült ezek begépelése, valamint zenével való kiegészítése (köszönet Busnyák Eriknek!). Mostantól "Dunamelléki" néven található meg.
Kicsit megkésve bár, de még az ünnepkörön belül sok szeretettel kívánunk minden fejlesztő és segítő nevében Áldott, Szép Ünnepeket:

Hozé
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 10 valamint 0 vendég