Elképzelhető, hogy a Google Play bizonyos szűréseket végez és csak a Google TV op. rendszernek 'megfelelő' alkalmazásokat mutatja, ha egy ilyen készülékről keresel benne. Ez azonban csak feltételezés részemről, egyáltalán nem vagyok benne biztos! Android alatt a diatar.eu-n pedig hiába kattintasz ezekre a linkekre egy böngészőben, azok feltelepíteni biztosan nem tudják az applikációkat, mert ezek csak letöltésre valók.
Úgy is próbáltam, hogy böngészőből hívtam meg a Google Play áruházat, na ott már megtaláltam mindkét appot, de hiába kattintok a telepítésre, homokórázásnál több nem történik...
Nekem ez a módszer szépen működik még az újabb .aab formátummal is. Próbáld meg újra!
Én Androidos eszközre direkt letölteni az .apk-t (vagy az újabb .aab-t) soha sem próbáltam, mert mindig működött a Google Play-ből való installálás. Régebben alternatív megoldásként használtam az .apk-k egy PC-re való letöltését, melyet aztán pendrive-on átvittem a 'kütyü'-re és onnan telepítettem a fájl menedzser segítségével. Jobb híján most is ezt ajánlom Neked, ha az Androidos Play-ben nem találod az alkalmazások között a DiaVetítőt.
[Most azonban nálam előjött egy újabb probléma. Hiába töltöm le egy PC-re és viszem át a DiaVetítő legújabb változatát azt nem tudom installálni a kütyüre, mert annak az Android 7.1.2-es verziója nem ismeri az újabb .aab csomag formátumot!
Javítás: Mint közben kiderült az .aab formátumú fájlból elvileg sem lehet az app-ot közvetlenül a cél eszközre telepíteni, mert az nem arra való! Így egy régebbi 5.5-ös .apk-t töltöttem le a honlap aljáról, vittem át majd installáltam a kütyün. Ha semmi más nem működik, akkor jelenleg - utolsó megoldásként - Neked is ezt ajánlom.]
Különben minden Androidos eszközön működnie kell(ene) ezeknek, azaz pl. okos telefonon vagy tablet-en is. Konkrét tudomásom van arról, hogy a DiaVetítő X96Q TV okosítón is szépen fut, pedig azon nem sima Android, hanem Android TV op. rendszer van.
afo