zenelejátszás

Hibajelentés. Akkor írjon ide, ha hibát, helytelen működést tapasztalt a programban.
BUTTON_POST_REPLY
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 234
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: zenelejátszás

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Róbert,
a hiba az UOS rutincsomagban van (linux alatti hanglejátszó program), ismerték a problémát (lásd itt), úgyhogy új verziót letöltve nálam működik.
Kérlek töltsd le a béta verziót, és teszteld le! (ezt a binárist csak a meglevő mellé kell bemásolni és a régi helyett futtatni)
Köszönöm: Hozé
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 234
CONTACTCOLON

Kedves Róbert,

a kód nagy része közös Windows és Linux alatt, tehát ha Windowsban megy, akkor Linuxon is kéne... de persze a zenelejátszó rutincsomag más-más a két op.rendszerben, úgyhogy ott kell majd tesztelnem. Kis türelmet kérek, amíg ellenőrizni, javítani tudom.
Ha java-ban tudsz programozni, lenne kedved az Android változat fejlesztésében segíteni??

Köszi: Hozé
hurobi
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON szer. ápr. 16, 2025 10:08 am

Hozzászólás Szerző: hurobi »

Kedves Fejlesztők!
A Windows alatti zenelejátszásban nem tapasztaltam hibát, viszon linux alatt visszatérő probléma az automatikus lejátszás nem működése. Vagyis léptetésnél az adott versszakot még lejátsza, de nem lép tovább hiába van bejelölve a következő versszak lejátszása.
Ez előjött Ubuntu, Lubuntu, LinuxMint, LXLE alatt is. (Teszteltem újabb hardveren és régebbi konfiguráción is, de nem mindegyikre szeretnék windowst tenni.)
Egyes esetekben pl Linux Mint és LXLE alatt egy versszakot tovább lép néha (van amikor egyet sem), aztán tovább már nem, ahogy kedve tartja.
Belenéztem githubon a forráskódba, de pascalban nem mozgok annyira magabiztosan, mint pl. java-ban, így nem találtam meg a hibát, illetve nem értem miért csak linux alatt fordul elő, windows alatt pedig minden jó.

Hogyan tudom elhárítani a problémát, vagy együttes megoldást találni?

Köszönettel
Hulitka Róbert
kebeat
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON szer. aug. 03, 2016 7:13 pm

Hozzászólás Szerző: kebeat »

Keves Hozé!
Úgy tapasztalom, csak a program bezárásakor kerül az aktuális állapot (UseSound) a registrybe.
Az érintett diák Tulajdonságok ablakában helyes eredeti elérési út szerepel, mégis hibaüzenetet küld, ha bele akarok hallgatni. (A fájlkezelőből hibátlanul lejátszhatók a zenefájlok a Windows zenelejátszójával. Ugyanabban a mappában van minden anyag: zenei mappa, .dtx, .dtz, .exe)
Megtalálható a registryben a zenefájlok elérési útvonala?
Képkivágás.PNG
Képkivágás.PNG (76.04 KiB) Megtekintve 6187 alkalommal.
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 234
CONTACTCOLON

Kedves kebeat,
a Registryben \HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Diatar\Profil0 alatt található az 'UseSound' bejegyzés, 0 vagy 1 értékű.
Magát az adott hangfájl lejátszását ki lehet próbálni: [Módosít] gomb, vagyis az énekrend összeállító ablakban alul a [Tulajdonságok] gomb, második fül a "Hang és fotó".
Sajnos túl sok gomb nem fér el, azért lett összevonva. Bár ma, a nagyobb felbontásnak köszönhetően talán külön is elfér. Na majd jól átírom külön gombra :)
kebeat
HozzászólásokCOLON 7

Kedves Hozé!
Hol találom a registryben a hangfunkció állapotát? Ellenőrizhető az?
Hibaüzenet: A hangfájl nem nyitható meg. (A megadott f?jl nem tal?lhat?. Gy?z?dj?n meg az el?r?si ?t ?s a f?jln?v helyess?g?r?l.)
Nem lehetne a nyíl helyett három külön kapcsológombot alkalmazni?
Üdv, kebeat
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 234
CONTACTCOLON

Szia,

más programoknál volt már olyan tapasztalatom, hogy Win10 alatt nem jól rögzít a registry. Megpróbáltam a céges Win10 gépemen, de itt nem tudtam előidézni se a rögzítési, se a lejátszási hibát. Esetleg korlátozott a felhasználó? A hibaüzenetek nem segítenek behatárolni az okot?

A gomb felirata mindig arra vált át, amit leggyakrabban használtál (háromszor egymás után). Így tudtam megoldani, hogy több funkciós legyen. Talán lehetne valami okosabbat kitalálni, vagy egyszerűen ezt is a Beállításokba tenni?

A Beállítások/Billentyűkódok részben megadható a hang letiltására billentyűkombináció.

Üdv: Hozé
kebeat
HozzászólásokCOLON 7

Szia.
Windows 10-ben használom.
Lehet, hogy nem jól rögzíti a beállításokat a registryben?
afo
HozzászólásokCOLON 45
CsatlakozottCOLON hétf. aug. 21, 2017 1:26 pm
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: afo »

Szia,

Nem írtad, hogy milyen környezetben tapasztaltad a problémát.

Nekem - Linux Mint 20.2 Cinnamon alatt - rendben megy a zene lejátszás, legalábbis én nem tapasztaltam hibát, nem jelenik meg hibaüzenet. A 'Hang' gombra kattintva mindig azonnal reagál; be és kikapcsolja zenét, persze csak akkor, ha a 'Vetítés' be van kapcsolva.

Maga a három kapcsoló közül 'állandóan megjelenített' gomb nekem sem azonnal változik, hanem csak akkor, ha néhányszor már ugyanazt a funkciót kapcsolgattam egymás után.

afo
kebeat
HozzászólásokCOLON 7

zenelejátszás

V12.4-ben valami hiba lehet a zenelejátszás ki-be kapcsolásával.
Eleinte hibát jelzett zene lejátszásakor. Elkezdtem kapcsolgatni a főablakból a hangfunkciót (Háttér melletti Nyíl gomb alól). Egyszer csak megszólalt.
Aztán pár kapcsolás után megint hibaüzenet jött csak... Majd ismét megszólalt úgy is, hogy a hangfunkció ki volt kapcsolva. A "Háttér" gomb maga is megváltozott: Hang feliratot kapott (de ez nem attól függ, hogy a Nyíllal melyiket választom ki).
A hozzászólást 0 alkalommal szerkesztették, utoljára 1 kebeat-kor.
BUTTON_POST_REPLY