Android APK "v2 signing"

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
BUTTON_POST_REPLY
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: Android APK "v2 signing"

Hozzászólás Szerző: Hoze »

No, végül némi AIDE-fórum segítséggel sikerült megoldanom az Android Studio átállást, úgyhogy immár újra elérhető a legfrissebb verzió a Play áruházból.
Akit érdekel, ide írom röviden az átemelés főbb lépéseit:

- létre kell hozni üres projektet azonos app és package névvel
- átemelni a Manifest.xml, Res\ és Java\ fájlokat
- és utána gradlesben a depeket beírni

Szerencsére csak néhány osztályt kellett lecserélni, ami már amúgy is deprecated.

Azután a feladat második része jött: új v2 sign kell, hogy APK-t tudjak csinálni. Ebben azonban nagyon előzékenyen segített a Google Helpdesk. Leírtam nekik, hogy új keystore kell, mert a régi meghibásodott. Ezt egy nap alatt ellenőrizték, és részletes utasításokat írtak, amelyekkel zökkenőmentesen sikerült a frissítés.
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Android APK "v2 signing"

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Felhasználók,

most én magam kérek segítséget! Az android változat forráskódját át kéne emelni Android Studio alá. Innen a weblapról (a közvetlen letöltésben a forráskód) hozzáférhető a teljes projekt, aki ért az Android Studio kezeléséhez, importálja be és alakítsa hibátlanul lefordíthatóvá. Valószínűleg abban is kellene segítség, hogy a jelenlegi helyett új biztonsági kulcsot kapjon a két program a Google Play áruházban.

Az androidos változat fejlesztését az AIDE (Android IDE) keretrendszerrel végeztem, amely közvetlenül telefonon, tableten való fejlesztést tett lehetővé. Csakhogy azért van itt a múlt idő, mert 2021. november 1-től a Google Play áruház megköveteli az API 30 level kompatibilitást. Ezt rendben megoldottam, viszont ez magával hozza az új "v2" digitális aláírást is, amit azonban az AIDE nem támogat - és úgy tűnik, se a supportjuk, se a fórumok nem segítenek ezen.

Megpróbáltam külső aláíró programot (apksigner.jar), de az nem ismeri fel az AIDE-ben generált kulcsot. Ez azért gond, mert ha új kulcsot generálok, a Play áruház nem engedi többé frissíteni a régi szoftvert. Van valami módszer ott új kulcs kérésére vagy regisztrálására, de még nem jöttem rá.

Megpróbáltam az egész projektet átemelni a mindenki által tipikusan használt Android Studio alá, de egyelőre ott sem jártam sikerrel (közös könyvtár-rutinok, más struktúra, más használandó importok és objektumok stb.)

Fentiek alapján tehát a következőkben kérek segítséget:
  • meglévő APK v2 verziójú szignálása külső segédprogrammal
  • hogyan kell új kulcsot kérni / regisztrálni a Play áruházban
  • a projekt átemelése Android Studio alá
Aki tud segíteni, kérem írjon akár itt, akár privátban (hoze @ diatar.eu)!

Előre is köszönöm: Hozé
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 3 valamint 0 vendég