Oldal: 1 / 1

Re: Stream probléma

Elküldve: kedd szept. 06, 2022 2:34 pm
Szerző: vinkozoli
Hát igen... ezt a transzparens hátteret én is nagyon vártam, de azt tapasztalom, hogy a kijelzett szöveg is "fakul", így aztán bukta, marad az OBS-ben kinyerni a feketét, de az meg necces, leginkább félkövér betűkkel "javítható" az érzet.
Kíváncsian várom a magyarázatot, hogy így, hogy a szöveg is fakul, milyen helyzetben ki és hogyan használja az áttetszőséget! :)

(...ha esetleg a betűszín nem, csak kizárólag a háttér lenne transzparens... az nagy királyság lenne, mert akkor egy élő közvetítésben 100%-os háttér transzparenciával tisztán a félkövér betűk GYÖNYÖRŰEN mutatnának!)

Üdv: Zoli

Re: Stream probléma

Elküldve: szer. aug. 25, 2021 3:51 pm
Szerző: OttGergely
Szia,
Jelenleg is a videó előtt van sorrendileg a Diatar másodlagos képe (másképpen nem is látszana). A jelenlegi megoldás Vinkó Zoli beállításai alapján ment nagyjából. :)
A fekete háttér be van állítva úgy, hogy az OBS átlászónak vegye, és ez mögé van téve egy félig áttetsző, "sötétítő" téglalap, a jobb olvashatóság miatt.
Ez a felállás esztétikus, viszont a kezelőnek folyamatosan ki/be kell kapcsolni a nézők felé, hogy éppen kell e a sötétítő háttér, vagy nem.
Azt gondoltam, hogy ezzel az új funkcióval viszont megoldható lesz ezt a problémát kezelni. Így viszont nem tudom, hogy pontosan milyen célt is szolgálhatna az átlátszó háttér funkciója a programban.

Re: Stream probléma

Elküldve: szer. aug. 25, 2021 3:50 pm
Szerző: OttGergely
.

Re: Stream probléma

Elküldve: szer. aug. 25, 2021 10:06 am
Szerző: Hoze
Szia!
Félek, hogy ezen így nem lehet segíteni. Az ablakok, képernyők másolása mindig egy konkrét képet visz, nem pedig átlátszóságot; vagyis ami az áttetsző háttér mögött van, az kerülhet képernyőre.
Esetleg meg lehet próbálni a streamelendő videó képe elé helyezni a Diatár képét, és akkor a videó átlátszik mögüle.
De egyébként laikusként azt gondolom, hogy az OBS Studio talán tud olyat, hogy két képet átlátszóan (sőt: adott színt átlátszóként) tudjon egymásra másolni.
Üdv: Hozé

Stream probléma

Elküldve: csüt. aug. 19, 2021 4:02 pm
Szerző: OttGergely
Sziasztok,
Az új 12.5.b1 verziónál megörülve olvastam a háttér átlátszóságának módosítását, azonban akárhogy állítom, mindig teljesen fekete hátteret hoz át a streamelő programba (OBS Studio). Tudna valaki ebben segíteni? Sokat jelentene, hiszen így a közvetítés kezelőjének nem kellene állandóan ki-be kapcsolni a Diatár megjelenítését.