Oldal: 1 / 1

Re: 2014 óta használjuk

ElküldveCOLON vas. nov. 29, 2020 12:30 pm
Szerző: Hoze
Kedves Letkési Egyházközség,
nálunk (Budapest, Mátyásföld) évek óta monitor van. A mérettel nincsenek gondok, a kb. 30m hosszú templomban a legtávolabbról is jól olvashatók a betűk. A tükröződés viszont jelent problémát. Pedig nálunk nem is tűz be a nap, de a lámpák fénye bizonyos szögekből becsillan. Ennek csökkentésére a monitor kicsit meg van döntve.
Tavaly írtam egy posztot, ahol maga a monitor elhelyezése látszik (sajnos nem a szövegkivetítés).
Üdv: Hozé

Re: 2014 óta használjuk

ElküldveCOLON szer. nov. 25, 2020 2:43 pm
Szerző: afo
A nagyon világos templomokban meg lehet próbálni az alábbiakat, hátha segítenek:

- Ha a vetítő vászonra direkt rásüt a nap, akkor érdemes megpróbálni valahogy kitakarni azt. Esetleg az ablak azon részét, ahol bejön a zavaró fénysugár bemattosítani valamilyen átlátszó színtelen fóliával ami szétszórja ezt a fénysugarat és az ablakot sem csúnyítja el.

- Leggyakrabban fekete-fehérben szoktak vetíteni, azaz ezt a két színt használják a szöveg ill. a háttér színének. Érdemes azonban kísérletezni más szín kombinációkkal is, pl. fekete háttér és okker sárga szöveg. Hátha ez jobban olvasható az adott körülmények között.

afo

2014 óta használjuk

ElküldveCOLON pén. nov. 06, 2020 12:12 pm
Szerző: Letkési Egyházközség
Kedves Fórumozók!
Nagy örömünkre szolgál ez a vetítőrendszer! Templomunkban - a letkési Urunk Mennybemenetele Templomban - 2014 farsangjától használjuk - most már napi szinten - laptoppal, projektorral, hátulról vetíthető rögzített vászonnal. (A vászon már adott volt az előző, diaképes vetítésből.) Szinte tökéletesen működik azóta is. Azért mondom, hogy "szinte", mert egy probléma azért adódik a naposabb időszakokban. Templomunk építészeti adottsága miatt a vásznat csak olyan helyen tudjuk elhelyezni, ahol a délelőtti napfény sajnos nagyon beszűrődik. Ezért a vasárnapi szentmiséken (ami mindig délelőtt van), alig látható a vetített szöveg. Más napszakokban nincs probléma, és délelőtt sem, ha éppen borongós idő van. Most gondolkodunk egy monitoros megoldáson, látjuk, nagyon sok helyen már azt használják. Egy hátránya lenne: hatalmas templomunk van, és a kivetített szöveg így jóval apróbb lenne a mostaninál. Nem tudjuk, a hátul ülők mennyire látnák a szöveget. Két monitort nem szeretnénk, anyagi helyzetünk miatt sem, és esztétikai okokból sem.
Kérlek, írjátok meg, milyen tapasztalataitok vannak a monitoros vetítéssel kapcsolatban.
Köszönettel: Letkési Egyházközség