Két projektor

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
BUTTON_POST_REPLY
afo
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON hétf. aug. 21, 2017 1:26 pm
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Re: Két projektor

Hozzászólás Szerző: afo »

Számomra a Wifi-s megoldás önmagában csak annyit jelent, hogy valószínűleg nem analóg jelátvitelben (VGA) gondolkodnak. A Diatár rendszer természetesen működik Wifi-vel is és egyszerre max. négy megjelenítőre tud vetíteni. Hangsúlyoznom kell azonban, hogy biztosan ezt csak az un. két-gépes üzemmódra tudom mondani, mert a screen sharing/casting (képernyő megosztás) terén nincs tapasztalatom. Mivel "wifi-vel kapcsolódó projektorokra" gondolnak félek, hogy ez utóbbiról van szó.

A screen casting-es vetítésnél nem a Diatár végzi a képtovábbítást így arról semmit sem tud, minden az alkalmazott technikai megoldástól függ. Azt, hogy ezek a megoldások képesek-e egyáltalán egyszerre több gépre továbbítani azt nem tudom. Maga ez a képernyő megosztás is egy igencsak zavaros, különböző szabványokat használó és még kiforratlan téma. Ehhez érdemes elolvasni az ürömi tapasztalatokat az ismertetők között: 'https://diatar.eu/Urom/urom.php'.

A Diatár saját megoldása a 'távoli' vetítésre a két-gépes rendszer. Ekkor a vetítőhöz a Diatár saját adat-formátumában kerül át az adat és ennek értelmezésére, megjelenítésére kell egy külön gép a vetítőnél. Részletes leírás a 'https://diatar.eu/Android/androidkutyu.html' -n található. Ennek a megoldásnak az olcsóságán kívül az is előnye, hogy jól méretezhető, azaz nem kell a projektor valószínűleg gyenge beépített Wifi-jére hagyatkozni, hanem szükség esetén akár egy külső-antennás router-rel is át lehet hidalni a nagyobb távolságokat.

afo
Pontiac
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON hétf. szept. 21, 2020 10:47 am

Re: Két projektor

Hozzászólás Szerző: Pontiac »

Köszönöm a részletes választ! Alapvetően wifi-vel kapcsolódó projektorokra gondoltunk, ezért szeretném még kérdezni, hogy akkor is működik-e a két projektorra a kép kiküldése, ha mindkettő wifi-n kommunikál.

Előre is köszönöm!
afo
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON hétf. aug. 21, 2017 1:26 pm
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Re: Két projektor

Hozzászólás Szerző: afo »

Igen, tud.

- Amennyiben a két projektor/TV különböző felbontású, képernyő arányú akkor csak az úgynevezett két-gépes üzemmódban, IP hálózaton keresztül lehetséges.

- Ha egyformák, akkor esetleg meg lehet próbálni a Vezérlő gépen előállított kész kép átvitelét, de ehhez lehet, hogy valamilyen jel erősítő ill. elosztó szükséges, hogy elég erős legyen a megérkező jel és a PC kimenetét se terhelje túl. Ehhez azonban sajnos nem értek. Természetesen az előző módszer ekkor is lehetséges, sőt ajánlott.

afo
Pontiac
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON hétf. szept. 21, 2020 10:47 am

Két projektor

Hozzászólás Szerző: Pontiac »

Kedves Fejlesztők!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a program tud-e két projektort kezelni, két projektorra képet küldeni egyszerre (a szentély mindkét oldalára szeretnénk vetíteni, hogy mindkét padsorból jól látható legyen a szöveg).

Előre is köszönöm!
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 14 valamint 0 vendég