10.3-as verzió

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

10.3-as verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Karácsonyi jókívánságokkal érkezik az új verzió! Nem kapott új főszámot, pedig a gitárakkordok megjelenítése akár meg is érdemelné: az új fejlesztés lehetővé teszi, hogy az énekek akkordjait meg lehessen jeleníteni a szöveg fölött. Természetesen bármilyen énekhez felírhatók az akkordok, de talán zenekarok, dicsőítő kórusok tudják majd legjobban használni ezt a funkciót.

Az akkordok megjeleníthetők a vezérlő gépen, a vetítő gépen vagy mindkettőn; akár kombinálva a kórus üzemmóddal is: így a zenekar számára az akkordokat, a hívek számára az akkord nélküli szöveget kivetítve. A szerkesztő ablakban könnyedén beszúrhatók, módosíthatók az akkordok.

Próbaképpen a Sárga könyv gitárakkordos változata is letölthető, de az akkordozás még további finomítást, pontosítást igényel majd - ha valaki kedvet érez rá, ne habozzon!

Egy új bemutató is szól az akkordokról, a többi pedig ki lett egészítve az új funkciókkal.

A szövegszerkesztőbe immár feltételes kötőjelek és nem-törhető kötőjelek is beírhatók, hogy a program automatikus tördelését segíthessük, főleg hosszú szavak esetén.

Nagy Péter javaslatára immár két mentési/betöltési könyvtárat lehet megadni. Amennyiben az elsőnek pendrive-t írunk be, az automatikusan betöltendő énekrendet a kántor magával viheti.

Csorba Sándor karácsonyi ajándéka egy vegyes gyűjtemény kezdete, egyelőre főleg az adventi-karácsonyi ünnepkör, de folyamatosan bővül; kántor-kísérettel, ezért a neve végül "Kántoros énekek".

A szegedi ferencesek ajándéka pedig a Kék könyv kiegészítése, ez is hosszú folyamat része, a jelenlegi állapot letölthető: Letöltés/Énektárak.
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 9 valamint 0 vendég