12.1 verzió

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

12.1 verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Áldott Karácsonyt és Boldog, Kegyelemteljes Új Évet Kívánunk!

Az új verziót a Windows felhasználók immár a szokásos ZIP forma mellett önkicsomagoló installáló programmal is telepíthetik. Ez képes a Letöltés menüben levő összeállított énekrendeket és zenéket is letölteni, ha van internet-kapcsolatunk. Ha korábbi rendszert szeretnénk frissíteni, a régi programot és DIA/DTX fájljainkat érdemes letörölni vagy áthelyezni a telepítőben megadható könyvtárakba.

A linux debian csomag is változott: mostantől minden felhasználó számára installálódik, így a korábbi speciális 'diatar' felhasználóra nincs szükség. A modern programszervezési elveknek megfelelően a DIA és DTX fájlokat ez is szétrakja külön könyvtárakba.

A szövegben a hajlítást ívvel lehet jelölni. A beállító gombja ugyanott található, ahol a dőlt betű, aláhúzás nyomógomb van a szövegszerkesztőben.

Ugrás az énekrendben. Ez már igazi, "ínyenceknek" való lehetőség! Az énekrend-összeállításba beszúrhatunk ugró utasításokat. Amikor egy ilyen sorhoz ér a vetítés, átugrik a lista egy adott másik pontjára. Az időzített léptetéssel összekombinálva így automatizált, ismétlődő vetítést állíthatunk össze (például szentségimádáshoz háttérképeknek vagy a hirdetések ismételt kivetítésére). Az ugrás célja egy elválasztó, tehát először szúrjunk be az énekrendbe elválasztót, majd egy ugró utasítást erre a címre. Az ugrásnak számlálót is megadhatunk, így "ciklust" hozhatunk létre, vagyis adott számszor ismétlődő részt.

Énekrend szerkesztésben énektár versszak átnevezés. Eddig is volt mód az énektárakból vett versszakok módosítására. Ez amolyan ad hoc javítási lehetőség, főleg hirtelen megtalált sajthiba korrigálására. Mostantól ilyenkor az ének és versszak neve is módosítható ugyanúgy, mint a DiaEditor-ból.

Sajó József folytatta a frissítéseket: a magyar és latin imaszövegek gyűjteményét bővítette, javításokat végzett a SzVU!, ÉE, AKE, Graduale, és a Zsoltárok szövegein. További számos SzVU!, Graduale és ÉE kottát beírt, illetve javított.

Kottás Harangszó: végre teljes a kötet, sajnos a korábbi ígéret ellenére nem sikerült elektronikusan megszerezni a szerzőtől, így a könyvből kellett begépelni - ez viszont lehetőséget adott a számos sajtóhiba javítására. A kötet persze további lektorálást igényelne.

Búcsújárók ima- és énekeskönyve: a Mária rádió 2014-es kiadványa, számos zarándoklatra való szokásos népéneket és imát gyűjt egybe. Ezek egy része más kötetekben (esetenként eltérő szövegváltozatban) megtalálhatók.

Metodista énekeskönyv "Dicséretek" - internetes publikus forrásból elkezdődött a bemásolása, illetve sajnos a többszólamú darabok csak kottában vannak meg, azt begépelni kell, ezért lassan halad.
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 11 valamint 0 vendég