EzCast - Diatar - Vetítés vezeték nélkül monitorra

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
BUTTON_POST_REPLY
bbalasi
HozzászólásokCOLON 5
CsatlakozottCOLON vas. márc. 29, 2015 10:46 pm

Re: EzCast - Diatar - Vetítés vezeték nélkül monitorra

Hozzászólás Szerző: bbalasi »

Igen. 1 PC kell hozzá. Mivel a Diatár windows-on fut, mi windows-os gépet használunk.
Annyi csalafintaság azért van benne hogy az EZCAST hardware is egy kis gép, de célszámítógép és tizede a PC árának.
beg
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON csüt. jan. 19, 2012 6:45 pm

Re: EzCast - Diatar - Vetítés vezeték nélkül monitorra

Hozzászólás Szerző: beg »

Mi is használunk egy vezeték nélküli rendszert a templomi diatar-hoz. A szervert nálunk presentation szerver-nek hivják. Sajnos a mi rendszerünk csak két computerrel tud a diatar vetítésben müködni. A távolban lévő presentation szerver-hez van kapcsolva az ugyanazon helyen található projektor. A szerver és a projektor bekapcsolás után a computer a wifi-n kommunikál a szerverrel. A projektor egy jelszót jelenít meg a kivetitett képernyőn. Ezen jelszóval tud a computer a szerverhez kapcsolodni. Sajnos csak az aktuális computer képet lehet a kivetitett képernyőn megjeleníteni.

Azt láttam, hogy az EZCast esetén egy software-t kell telepíteni a computeren, amiben a képernyőt ki lehet választani. Sajnos a linuxra nincs software. Csak a macintosra.

A kérdésem úgy hangzik: Megoldható az EZCast alkalmazásával az egy computeres diatar vetítés ?

A választ már most, előre köszönöm.
bbalasi
HozzászólásokCOLON 5
CsatlakozottCOLON vas. márc. 29, 2015 10:46 pm

EzCast - Diatar - Vetítés vezeték nélkül monitorra

Hozzászólás Szerző: bbalasi »

A Budapest Batthyány téri Szent Anna templomban 2015 óta az EzCast által gyártott szoftverrel és hardverrel vetítünk. A rendszer lényege, hogy a PC virtuális képernyőként lát még egy hozzácsatlakoztatott monitort, ami fizikailag csak egy vezetéknélküli hálózaton keresztül csatlakozik csak a géphez, wifin, routeren keresztül. Így lehetőség van kábel lefektetés nélkül vetíteni a második képernyőre a vetítési képet, hiszen a PC-k alapból jól kezelnek 2 képernyőt. Ehhez a Diatar programban a beállításoknál elsődleges, illetve másodlagos képernyőnek a megfelelőt kelle bejelölni, a több képernyős módhoz. Természetesen ez működik távoli projektorral is, hiszen az EzCast harvdvere HDMI-n keresztül ad képet akár egy monitornak, akár egy projektornak. Van olyan hardver amely VGA-n is tud jelet adni. Az EzCast alkalmazása minden Apple, Windows és Android-on is működik.
A rendszer az alábbiak szerint áll össze: 1. projektor, 2. a PC saját monitora, PC, Ez Cast hardver+router.

Amit meg kell oldani ezeken túl, projektor (monitor) távoli be-, illetve kikapcsolása, ha szükség van rá. Ezen rendszer ezt nem tudja, nálunk kábelesen lett meghosszabítva a projektor távirányító.

Mindezeken túl az EzCast számos funkciót tud még, ld. a gyártó oldalán.
Mivel a gyártó termékeit nem forgalmazzák még 2015 óta sem Magyarországon, így mi is azt közvetlenűl a honlapról rendeltük meg. A termék pontosan és jól megérkezett postai úton.
Amit mi hasznnálunk az az EzCast Lan https://shopping.iezvu.com/prod?p_id=52
2 éve 24 órában fut, 2X kellett újraindítani. Természetesen vannak olcsóbb, pendrive-hoz hasonlító TV okosító hardverek is, de ezek inkább otthonis felhasználásra javasoltak. Az Ez Cast Lan routerrel együtt elég erő egy katedrálisba is, egyébként minden készülék rendelkezik saját vezetéknélküli hálózattal is (wifi), de mi azt megerősítettük routerrel, mert nekünk 50 m távolságból gyengének tűnt a jel. Fontos, hogy gyors vetítést a másodlagos, virtuális képernyőre akkor tudtunk elérni, ha a router beállításainál azt EzCast hardver és a PC IP címeit lefoglaltuk, lefixáltuk. Enélkül nálunk sokat kellett várni, amíg az vetítés gomb lnyomása után a Diatárban ténylegesen megjelent a másodlagos kijelzőn a kép.
A gyártó oldala: iezvu.com
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 9 valamint 0 vendég