2016. Húsvét

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

2016. Húsvét

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Felhasználóink!

Húsvét alkalmából nem készült új programverzió, viszont több új, illetve kiegészített énektárat is átnyújtunk. Ezek egyelőre a programmal nem töltődnek le, a .DTX állományokat külön-külön kell letölteni az énektárak listájából: felül a Letöltés menüre kell kattintani, majd a megjelenő lap bal szélén Énektárak feliratra. Itt az összes, a programhoz elérhető énektár fel van sorolva, a felsorolásban zöld háttérrel ki vannak emelve az új és megváltozott kötetek. A baloldali, aláhúzott névre kattintva a kiválasztott diatár letöltődik. A Diatar program könyvtárába kell elmenteni, akkor a program indításkor felismeri és automatikusan betölti a többi kötet közé. Természetesen a következő (várhatóan Karácsonyra esedékes) programverzió teljes fájljaiban már benne lesznek.

Már Karácsonyra elkészült a teljes Zsolozsma, de akkor kimaradt a hirdetésből. Mivel fontosnak érezzük a terjesztését, most ismét jelezzük. A begépelés a Kis zsolozsmáskönyv (III.kiadás, Szt.István Társulat 2014) alapján készült. Ahol szeretnek közösen zsolozsmázni, a teljes év összeállítható és kivetíthető belőle.

Gotteslob Katholisches Gebet- und Gesangbuch Ausgabe für Rumänien (1978 röm.kath. kirchliche Oberbehörde in Timisoara) A német nyelvű katolikusok régi imakönyvét Stefan Strenger Lippai (Arad megye) kantor gépelte be, sok éneket kottával együtt. Hálásan köszönjük az igényes, nagy munkát!

Román Magnificat. Adi Istvántól, Brassóból kaptuk ezt az újabb gyűjteményt (Ő maga alakította át DTX formátumba, köszönjük), a Jászvárosi (Iași) román nyelvű püspökség egész Moldovára, mindennapos használatra kiadott liturgikus énekeit tartalmazza.
Tot de la Adi Ștefan din Brașov am primit această colecție (El însuși fiinnd cel care a transcris-o în DTX, mulțumim frumos), care cuprinde cântecele liturgice în limba română, editată de Episcopia Iașului și recomandată pentru uzul cotidian pe întregul teritoriu al Moldovei. Este un fișier DTX, trebuie doar salvată în folderul aplicației diatar, și se poate utiliza.

Folyamatosan tovább bővül a Kottás Harangszó (szlovákiai magyar katolikus énekeskönyv), már a 170. énekig van kész.

Sok szeretettel kívánunk mindenkinek Áldott Húsvéti ünnepet: a készítők
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 4 valamint 0 vendég