11.4 verzió

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: 11.4 verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Sűrű elnézést kérve jelzem, hogy a Karácsonyi újdonságok felsorolásából kimaradt egy fontos tétel:

Elkészült a Zsolozsma, a Szt.István kiadó "Kis Zsolozsmáskönyv" alapján lett begépelve, a teljes év elérhető, de persze a könyv stílusában a különböző időszakokra és ünnepkörökre több helyről kell összeválogatni a vetítést is, tehát célszerű énekrendeket összeállítani mindig az aktuális napra.

Ha valaki ezt megteszi és közreadja, szívesen megjelentetjük a weblapon!

Jó imádkozást kívánva, szeretettel: Hozé
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

11.4 verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Használók és Érdeklődők!

Ismét itt az idő, hogy a friss fejlesztéseket közreadjuk. A program kezd olyan összetetté válni a sokfelől érkező javaslatok nyomán, hogy ez úton is elnézést kérünk mindenkitől, de mindent nem célszerű beépíteni. Azért most is kerül újdonság "a fa alá". A vetített képet időlegesen le lehet rögzíteni (lock-olni), ha vetítés közben kell a következő éneket keresni, lapozni. Az eddigieknél több fajta versszak-számozást felismer a DiaEditor, ráadásul egyedi saját sorozatok is beállíthatók.

A fő ablak jobb felső sarkába (a vetített kép mintájának szélére) egy áttetsző zöld lakat került. Ha rákattintunk, a lakat bezárul és piros lesz. Ettől kezdve (feloldó rákattintásig) mindig ez a kép lesz kivetítve, nem számít, ha lépegetünk a listában, keresünk, más kötetre váltunk, vagy akár új énekrendet töltünk be. Ez lehetővé teszi, hogy akár vetítés közben is ki lehessen keresni egy következő éneket. A rögzítő/feloldó funkció természetesen elérhető a távkapcsoló gombokról is.
Eddig is felismert a Diatár Editor két tipikus versszak számozást (refrénest és egyszerű sorszámot). Ilyenkor a következő versszak gépelésekor az Editor eleve felajánlotta a következő sorszámot. Most kapott egy [Beállítás] gombot a főképernyő, itt tetszőleges szekvencia megadható, pl. az ABC betűi vagy a hét napjai is. Tipikus sorozatok eleve be vannak programozva, pl. 1 2 Refr 3 4 Refr stb.
Két gépes rendszerben a vetítő gép kikapcsolás nélkül is ki tudja küldeni a projektor ki- és bekapcsoló kódokat. Korábban ez a vetítő program indulásakor illetve leállásakor történt meg, de most már a beállításokban szereplő kapcsolókkal ez is kérhető a vezérlő program indításakor/leállításakor.
Az énektárak közül immár az Éneklő Egyház is kapott tördelési javaslatot.
Elkészült a Református Énekeskönyv régi verziója, és a KRISZ (Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség) ifjúsági énekei, tovább folytatódott a Baptista Gyülekezeti Énekeskönyv, amely az Interneten hozzáférhető PPT fájlokból kerül bemásolásra és formázásra.
Tovább gépeljük a Kottás Harangszó (szlovákiai magyar katolikus énekeskönyv) énekeit az eredeti kiadvány alapján, a sajtóhibákat lehetőség szerint javítva.

Fentiekkel kívánunk Áldott, Békés Ünnepeket!
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 3 valamint 0 vendég