11.2 verzió

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

11.2 verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Diatár Használók, Fórum Tagok!

Az új verzió legfőbb újítása egy "fotó-ablak", mely mindig a többi fölött "lebeg", így a vezérlő képernyő valamely használatlan része fölé is vihető. Itt a kórus számára adhatunk információt, digitalizált orgona-kottákat vagy zsoltár-verset jeleníthetünk meg, azaz minden olyasmit, amit a projektoron nem kell kivetíteni, de a kántornak, karnagynak, kórusnak, szkólának, segítőknek szükséges. Voltak már azonban, akiknek inkább egy további kivetítőre volt szükségük (kereszthajóba, oldalkápolnába). Az új ablak beállítható a vetítés másolására is, tehető akár egy harmadik monitorra a már megszokott vetítő és vezérlő képernyő mellett.
  • A fotó-ablakban képeket, digitális fotókat lehet megjeleníteni, vagy a vetített szöveg másolata lehet. Képek megjelenítéséhez az egyes diákhoz rendeljünk hozzá egy fájlt (Módosítás -> Tulajdonságok -> Hang és fotó), de a diatárakat eleve feltölthetjük hozzárendelt képekkel (DiaEditorban a különböző Jellemzők alatt). Az ablakot a Beállításokban, a Vetítési üzemmód / Képernyők részben állíthatjuk be. A két funkció keverhető is: ha nincs megadva egy diához fotófájl, akkor a vetített képet ismétli.
  • Sajó József máris készített hozzá egy sorozat zsoltár-kottát, az A és C év dallamai nagyon szép, igényes kivitelben, kétféle formátumban letölthetők. A fenti módon a Módosítás/Tulajdonságok ablak "Hang és fotó" fülén lehet diákhoz rendelni, illetve a DiaEditorban fixen a zsoltárokhoz köthetők a fájlok. Számos további kottája is van, aki szeretne, forduljon közvetlenül hozzá a sajozsi @ gmail . com email-címen.
  • Adi Istvántól, Brassóból kaptuk ezt a román liturgia énekeit tartalmazó gyűjteményt (nagyon köszönjük ez úton is!). Tömörített ZIP állomány, csak ki kell csomagolni a diatar programot tartalmazó könyvtárba és máris használható.
    De la Adi Ștefan din Brașov am primit această colecție (mulțumim frumos), care cuprinde cântecele liturgice în limba română. Este o arhivă ZIP, trebuie doar dezarhivate în folderul aplicației diatar, și se pot utiliza.
  • Elkezdtük feltölteni a régi fajta (512 énekes) református énekeskönyvet, mert már többször volt igény más felekezetek részéről is vetítésre. Ha valaki esetleg vállalná, hogy folytassa, akkor gyorsan be lehet másolni a http://reformatus-enekeskonyv.foruma.hu/ weblapról... Ha nincs ajánlkozó, akkor saját erőből is folytatjuk :)
Ezekkel az "ajándékokkal" kívánunk mindenkinek nagyon Boldog Karácsonyt, a megszületett Úr fényének világosságát és örömét, a Jóisten sok-sok Áldását és főleg Szeretetét!
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 2 valamint 0 vendég