11.1 verzió

(Csak olvasható) A fejlesztők ide írják a programmal kapcsolatos ujdonságokat.
Ha erre a fórumra feliratkozik, automatikus értesítést fog kapni, valahányszor megjelenik a program egy-egy újabb változata, vagy egy újabb diatár.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

11.1 verzió

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Sok szeretettel kívánunk mindenkinek a Jóistentől áldott, békés, a feltámadás örömével telő Húsvéti Ünnepeket!
  • Az új verzióban a kotta-szerkesztőbe egy új sor gomb került: agogikai, előadási jelek (tenuto, korona, trilla stb). Ezek a hangjegyek alá/fölé kerülhetnek, segítenek a pontosabb éneklésben. Részletes leírás a bemutatókban, és a Használati Útmutatóban olvasható.
  • Android dianézegető!!! Tekse Árpád és csapata belevágott egy nagyszabású fejlesztésbe:
    készül a Diatár speciálisan Androidra tervezett változata. Elsősorban az a céljuk, hogy táblagépeken és okostelefonokon lehessen olvasgatni, nézegetni az énekeket és imákat, de később remélhetőleg a vetítést is megvalósítják. A jelenlegi állapot már letölthető a Play oldaláról: https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
  • Tovább bővült a Graduale Hungaricum (2007 OPrem, Gödöllő) anyaga, kottákkal és az Éneklő Egyházhoz igazított számozással, Sajó József jóvoltából.
  • Tekse Árpád konvertálta számunkra a Szent András evangelizációs iskola honlapján található énekfüzetet (az iskola szíves engedélyével).
  • Ha feleslegesnek tűnik a diák tetején a címsor (az ének és versszak azonosítója), mostantól kikapcsolható a Beállítások/Vetített kép ablakrészben.
  • Ugyanott a kotta inverzbe fordítható. Ennek értelme, hogy a vékony vonalakból és apró jelekből álló kottakép néha könnyebben olvasható negatívban.
  • Sajó József tovább bővítette a latin és magyar imák kötetét is. Felhívjuk a figyelmet, hogy e két kötet fejlesztése párhuzamosan halad, különösen kórusok számára hasznos, hogy latin éneklés közben kivetíthetik a magyar szöveget, így a hívek nem csak szép hangzatokat hallanak, hanem megismerhetik a kórusmű liturgiai célját is.
  • További énekek kerültek be Csorba Sándor "Kántoros" gyűjteményébe, többek között zsoltárok is, ráadásul ezek hangzó formában is letölthetők.
  • Sajó József egy új kötetbe gyűjtötte az Éneklő Egyházból az introitusokat, itt kottával találhatók egy helyen ezek a magyar gregorián énekek.
Minden közreműködőnek és segítőnek köszönjük az elhivatott munkát!
BUTTON_TOPIC_LOCKED

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 9 valamint 0 vendég