Flutter-alapú új fejlesztés

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
vorosl

Re: Flutter-alapú új fejlesztés

Hozzászólás Szerző: vorosl »

Sziasztok!

@cantor: a balra lapozással mi pontosan a gond? Nekem rendben van. Verzió is megjelenik a beállítások ablak tetején.

@grofur: még sajnos sehogy. Rajta vagyunk!
grofur

Hozzászólás Szerző: grofur »

Egy kérdés: pontosan hogyan kell saját, kottákat is tartalmazó köteteket importálni? Sehogy sem akart jól sikerülni...
cantor

Hozzászólás Szerző: cantor »

Hoze írta: vas. júl. 19, 2026 11:33 pm Sziasztok, kiadásra került a 10.0 verzió.
Az az elképzelésünk, hogy az új program tudása utoléri a jelenlegi asztali Diatárét, és utána lecseréljük erre.
Már itt is van "alfa" teszt formában, egyelőre közvetlenül a githubról letölthető artifact:
Diatar-Windows
DiaVetito-Windows
Diatar-Linux
DiaVetito-Linux
Ezek bármelyikét egy könyvtárba ki kell csomagolni, és helyben futtathatjuk. Nagyjából ugyanazt tudják, mint az Android/iOS változatok, vagy az új webes: https://web.diatar.eu.

Továbbra is itt várom a hibajelzéseket, javaslatokat, amíg ez az átmeneti idő le nem zárul és teljesen a flutteres-AIs fejlesztés lesz az egyeduralkodó.
Köszönöm előre is: Hozé
És a linkek nem működnek, kivéve a webes

A betahoz:
A balra lapozás gomb megint rosszul működik 9.1-110
A verzioszám kijelzés eltűnt (egy ideje)
grofur

Kedves Hozé!

Ez valami zseniális! :D
Csak nézek... Elkezdem tesztelni, egyelőre két hibát találtam:
a webes változatnál nem lehet beállítani a diasor mentési könyvtárat,valamint nem lehet húzással beállítani az énekrend/vetítési ablak arányát.
Letöltöttem Androidra is, ott a mentési könyvtár beállítása működik.

Külön köszönöm a "fotómegjelenítés" megoldását! :D

Isten áldása kísérjen benneteket fantasztikus munkátokért!

Almásy András
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Sziasztok, kiadásra került a 10.0 verzió.
Az az elképzelésünk, hogy az új program tudása utoléri a jelenlegi asztali Diatárét, és utána lecseréljük erre.
Már itt is van "alfa" teszt formában, egyelőre közvetlenül a githubról letölthető artifact:
Diatar-Windows
DiaVetito-Windows
Diatar-Linux
DiaVetito-Linux
Ezek bármelyikét egy könyvtárba ki kell csomagolni, és helyben futtathatjuk. Nagyjából ugyanazt tudják, mint az Android/iOS változatok, vagy az új webes: https://web.diatar.eu.

Továbbra is itt várom a hibajelzéseket, javaslatokat, amíg ez az átmeneti idő le nem zárul és teljesen a flutteres-AIs fejlesztés lesz az egyeduralkodó.
Köszönöm előre is: Hozé
cantor

Ötleteket nem tudom, hol lehetne megírni:

Esetleg ha énekszámra is lehetne keresni, mert a lista sokkal hosszabb, mint a régi diatárban.
A versszakszám mellett el is férne a kereső mező.
cantor

tökéletes minden, a sebesség még régi gépeken is óriásit javult, eddig hibát nem talaltam, óriási pacsi

illetve szepseghiba:
ha dialista nézetben lépünk ki, de nincs dia a gépen, akkor kilépés utáni visszalepeskor az szvu 1/1 versszak jön vissza, de nem látható a kotetlista
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Sziasztok,

most már nem bétateszt, hanem "rendes" Android applikáció lett: v9.1 (build 108). Egyelőre a "közvetlen letöltés", mert a Google áruházba most töltöm fel, az nagyjából holnapra megy át a hivatalos teszteken és lesz elérhető. Azért új verzió, mert a szokásos mennyiségű hibajavítás mellett új funkciók vannak:
  • felgyorsult a kirajzolás
  • a kiemelés is jól végigmegy
  • visszakerült a léptetés animáció
  • fel-le söpréskor ének vissza/előre
  • a jobboldali hálózat ikonok koppinthatóak
  • új "Dialista" nézet került be
  • méretezés hibák javítva
Köszönöm, hogy írjátok a hibákat/javaslatokat, ez sokat segített. Így találtam meg a méretezés gyenge algoritmusát, ami teljesen újra lett alkotva, most már (remélem!) kellően gyors. Ezért visszakerülhetett az animált söprés is. Bekerült a fel-le irányra az ének léptetés is.
Új fejlesztés a "Dialista" és a "Kötetek" nézet. Előbbi a desktop (Win/Linux) verziók hagyományos listás megjelenítése, utóbbi inkább a "teljes listák" nézetnek felel meg. A saját dialistába bekerült az első sor szövegének megjelenítése is (szintén a desktop program mintájára).
Így haladunk tovább fokozatosan...

Kérlek, továbbra is nézzétek, teszteljétek, írjatok!
Köszönöm: Hozé
cantor

grofur írta: csüt. júl. 02, 2026 4:25 pm Ok, ok, az SZVU 2-es éneknél tényleg nem jó... 😎
A felfelé gesztus valóban megy, csak eddig nem elég határozottan próbáltam, de a lefelé húzás - nálam - nem csinál semmit. 🥺
megy az fel is-le is
grofur

Ok, ok, az SZVU 2-es éneknél tényleg nem jó... 😎
A felfelé gesztus valóban megy, csak eddig nem elég határozottan próbáltam, de a lefelé húzás - nálam - nem csinál semmit. 🥺
Válasz küldése