Szöveg szerkesztési ablakába kattintva nem jelenik meg a kurzor

Hibajelentés. Akkor írjon ide, ha hibát, helytelen működést tapasztalt a programban.
Válasz küldése
erfan

Re: Szöveg szerkesztési ablakába kattintva nem jelenik meg a kurzor

Hozzászólás Szerző: erfan »

Köszönet az ötletért!

Úgy néz ki, hogy ha egy üres szöveges ablakban, például új énekszöveg beírásakor egyszeri bekattintás helyett dupla kattintás történik, akkor is aktiválódik. De ha már van szöveg, akkor dupla kattintásos kijelölés majd nyíllal navigálás szükséges.

Az is működőnek tűnik, hogy TABbal történik a navigálás a címről (mert az az első mező, mely alapértelmezetten aktiválódik), és akkor megjelenik a kurzor.

Nem éppen szokványos szövegszerkesztői használat, de megbirkózunk vele :)
afo

Re: Szöveg szerkesztési ablakába kattintva nem jelenik meg a kurzor

Hozzászólás Szerző: afo »

Nagyon helyes, hogy végre rávetted magad arra, hogy jelentsd a hibákat! Ezt már régebben is megtehetted volna. Ha a 'Kedves Felhasználók' nem jelentik a problémákat, akkor azok nem lesznek kijavítva.
Ja, és jó hogy Linux-ot használsz!

Én is meg tudom ismételni a problémát (LM 22.3 Cinnamon).
Érdekes módon van kurzor, csak éppen nem látszik. Ha a beírt szövegben dupla klikkel kiválasztasz egy részt, akkor rögtön láthatóvá is válik, és a nyilakkal szépen mozgatható. Valahogy nem jól van inicializálva a láthatósága.
erfan

Szöveg szerkesztési ablakába kattintva nem jelenik meg a kurzor

Hozzászólás Szerző: erfan »

Ha már rávettem magam, hogy regisztráljak a fórumra, még pár észrevételemet megemlítem:

Bármilyen szöveget (versszak) szerkesztő ablakba kattintunk (diatár vagy diaeditor), hogy a szöveget szerkesszük, a kurzor nem jelenik meg, így kb. vaktában kell beírni, szerkeszteni. Már részben megszoktuk, mert évek óta így használjuk, de talán nem így kéne lennie. Linuxon, több laptopon, különböző típusú linuxokon ugyanaz az eset.
Válasz küldése