Win /VETITO

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
Válasz küldése
proba

Re: Win /VETITO

Hozzászólás Szerző: proba »

Köszönöm a programot, Röszkén már sok éve működik a régebbi változata, csak most bővíteni szeretném.
Ami érdekes, amióta a vetítési üzemmódok - egy gép két képernyő kiválasztva lapon OK gombot nyomtam azóta a a feltett változatot sem tudtam zavarba hozni a /VEZERLO kapcsolóval sem. Mostmár automatikusan indul újraindulás, kikapcsolás bekapcsolás után az automatikus indulás könyvtárból is. Köszönöm a javítást a végleges verzióban már azt fogom használni.
Hoze
Global admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves 'proba'!

Köszönjük a jelzést, afoval mindketten ellenőriztük, és a hibát is sikerült megtalálnom. Annyi minden indul egyszerre a program kezdetén, valamiért néha a hálózat felépülésekor még a konfiguráció nincs teljesen betöltve, ebből adódott a bizonytalan hibaüzenet és leállás.
A bétaverzióknál megtalálható a javítás Windows és Linux alá.
Valamint ugyanitt a windows installer azon hibáját is javítottam, hogy tévesen a DiaEditort tette automatikusan indulóvá.

Elnézést a hibáért, köszönjük a visszajelzést és a türelmet: Hozé
afo

Hozzászólás Szerző: afo »

A fentiekben rosszul írtam valamit. A Diatár két-gépes Vezérlő funkciós indításhoz kell a /VEZERLO kapcsoló, mert ennek hiányában - alapértelmezettként - egy-gépes üzemmódban indul. Bocsi.

A jó hír az, hogy sikerült nekem is megérteni és reprodukálnom a problémát Win10 és Linux alatt is. Én sem értem a dolgot és semmi logikát sem találok a hiba jelenségben. Az ok valahol ott lesz, hogy a program másként működik (áll fel, inicializál) ha egy-gépes üzemmódból van átkapcsolva két-gépesbe, mint amikor egyenesen két-gépesként indul a /VEZERLO kapcsolóval. Szerintem ez is hiba, de a javításhoz a kódot kell rendesen végig bogarászni.
proba írta: pén. okt. 17, 2025 5:23 pm Eddig csak felmásoltam, beállítottam az IP címeket, utána az IP állító ablakon OK, azt úgy gondoltam elég ennyi.
Szerintem is elég ennyi.

Ez az üzembizonytalanság nem jó, lehet hogy meg kéne várnod a javított verziót mielőtt napi használatba állítod a Diatárat a /VEZERLO kapcsolós indítással! Addig inkább indítsd egy-gépesként és a Beállításokban állítsd át minden alkalommal kézzel a két-gépes vezérlő módra akkor is, ha ez egy kicsit macerásabb.

afo
proba

Lehet nem tartottam be minden használati utasítást azért nem volt jó, vagy nem tudom. A VETITO kérdésben valóban igazad van, azt rosszul írtam természetesen a VEZERLO vel indítgattam a PC-n.
Ma kipróbáltam ismét, ha a helyi gépen vetítettem induláskor, akkor soha nem jött elő a hiba, ha ezután átváltottam hálózatos gépre a programon belül, akkor vetített rendesen a telefonra is. ( ezt már párszor próbáltam, utána sem volt jó boot után /VEZERLO-vel szinte soha) Hamár elmentem a beállításokhoz, gondoltam nyomok egy OK gombot a vetítési mód ablakon is, mert azt olvastam hogy vetítő módban ment, vezérlőben nem. Eddig csak felmásoltam, beállítottam az IP címeket, utána az IP állító ablakon OK, azt úgy gondoltam elég ennyi. Na azóta ha boot után 30 secre indítom a programot /VEZERLO paraméterrel akkor sem jön be a kisablak. Teszi a dolgát rendesen. Eddig ezt soha nem csinálta, még 3 perc után is néha kifagyott. Nem tudom ez a mai napnak szólt, vagy ez volt a baja. ( ha hiányzott neki valami, hogy indult el hosszabb idő után ez azért kérdés számomra, ha meg nem, akkor nem értem mi változott.....mindegy.) Jövő héten még próbálgatom, aztán megy a helyére ha jó lesz. Köszönöm a segítséget.
afo

proba írta: csüt. okt. 16, 2025 10:10 pm Amivel próbálom androidos telefon a legújabb vetítő szoftverrel, egy wifis router net nélkül, és egy közepesen régi laptop WIN7 vagy egy másik WIN10 rendszerrel.
Ezt idáig értem és szerintem OK is.
proba írta: csüt. okt. 16, 2025 10:10 pm Felmásoltam a diatár hordozható változatát azt próbáltam az általad leírt módon elindítani VETITO módban hálózatos gépként beállítva.
Miért 'VETITO'-ként!? Nyilván a Windows-os PC-ről akarsz az Androidos okosítókra vetíteni. Ekkor a PC-n futó Diatár VEZERLO lesz, hiszen innen akarod az okosítókon megjelenő diákat 'vezérelni', az okosítók pedig a VETITO-k, mert ide vetítesz!
A Windowsos vezérlő indításához nem kell semmilyen külön paraméter, mert a VEZERLO az alapértelmezett. Az Androidos okosítókra pedig a DiaVetítő (Rieth József) alkalmazást kell letölteni. Az Androidon két külön applikáció van a Vezérlő (Diatár) ill. a Vetítő (DiaVetítő) funkcióra.
proba írta: csüt. okt. 16, 2025 10:10 pm Gondoltam telepítem az MSI-t remélve ez megoldja, de nem javult A telepítés végén van egy pipa, automatikusan induljon e a program, de azt bepipálva a dia szerkesztő indul, nem a diatar/VETITO.
Kipróbáltam ezt is, és nálam is a DiaSzerkesztő indul. Ez egy hiba és majd javítani kell!

afo
proba

Amivel próbálom androidos telefon a legújabb vetítő szoftverrel, egy wifis router net nélkül, és egy közepesen régi laptop WIN7 vagy egy másik WIN10 rendszerrel.
Felmásoltam a diatár hordozható változatát azt próbáltam az általad leírt módon elindítani VETITO módban hálózatos gépként beállítva. Elindul rendesen de a főképernyő megjelenése helyett egy kis ablak jön
" HIBA / Acces violation / OK " ÉS! a vetítőn megjelenik a "kapcsolódva" felirat.

Gondoltam telepítem az MSI-t remélve ez megoldja, de nem javult A telepítés végén van egy pipa, automatikusan induljon e a program, de azt bepipálva a dia szerkesztő indul, nem a diatar/VETITO. Így az auto indulás egyszerű módjai kiestek.
Ha az automatikus indításról lemondok, készítek neki egy parancsikont, arról indítva ( természetesen megvárva míg a hálózatra csatlakozik a laptop, és helyre áll az asztal ) ugyan az történik, mint automatikus indításnál. Ha a hibaüzeneten az OK-ra kattintok, a program látszólag leáll, eltűnik asztalról, tálcáról, viszont a feladatkezelőben ott marad. Leállítva a diatar64.exe-t, ugyan arra az indító parancsikonra ismét kattintva a vetítés már gond nélkül indul. ( ha nem állítom le, akkor a vetítő a hibára futott példányhoz ragaszkodik, az új hiába indul el, azzal nem vetít)
Azt vettem észre, a laptop beindulásához képest minél később indítom, annál nagyobb százalékban indul jól. de ha a feladatütemezővel 3 perc után indíttatom akkor is néha hibára fut. Azt meg így nem nagyon adhatom át. Egyrészt percekig látszólag nem csinál semmit a gép, de ha kivárja akkor sem biztos, hogy sikerül. Így néha úgy elkeveredik, hogy a vetítőt is újra kell indítani.
A kis hibaüzenet csak akkor jelentkezik ha a programot/VETITO paranccsal indítom. Programból átkapcsolva hálózatos módra, ezt még nem tapasztaltam.
Egy régi verzió, igaz még nem két vetítős, jól működik, csak bővíteni szerettem volna.
afo

Szia!

Nem egészen értem amit leírtál és a problémádat sem. Nekem Win10 alatt mindig szépen indul a Diatár és soha sem a DiaEditor. Én egy hivatalos Microsoft Support oldal szerint állítottam be az automatikus indítást:

1) Kattintson a jobb gombbal a Start gombra , és válassza a Futtatás parancsot

2) A Futtatás párbeszédpanelen írja be a shell:appsfolder parancsot, és válassza az Enter billentyűt

Ekkor megnyílik egy Fájlkezelő ablak, amely az eszközön telepített összes alkalmazás listáját tartalmazza. Az első ablakot tartsa nyitva.

3) Kattintson a jobb gombbal a Start gombra , és válassza a Futtatás parancsot

4) A Futtatás párbeszédpanelen írja be a shell:startup vagy a shell:common indítás kifejezést, majd válassza az Enter billentyűt

Megjegyzés:
shell:startup , hogy az aktuális felhasználó indítási viselkedését konfigurálja
shell:common startup, ha az eszközt használó összes felhasználó indítási viselkedését konfigurálja

Megnyílik egy második Fájlkezelő ablak, amely azokat az alkalmazásokat tartalmazza, amelyek automatikusan elindulnak, amikor egy felhasználó bejelentkezik

5) Húzza az automatikusan elindítani kívánt alkalmazásokat az első ablakból a másodikba

Remélem ez segít!
afo
proba

Win /VETITO

Letöltöttem a legújabb diatár változatát, mert szeretnék két androidos okosítóra hálózatos módban vetíteni. A programot a win ütemezett indítás részével indítom. ( feltételek felhasználó belépése után 3 perc, és hálózat megléte) mert a program automatikus indítás pipája a diaeditort indítja. Így indítva a számítógépet néha nem vetít.
Válasz küldése