DTX-ek helye

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
BUTTON_POST_REPLY
cantor
HozzászólásokCOLON 135
CsatlakozottCOLON szer. máj. 29, 2013 8:47 am

Re: DTX-ek helye

Hozzászólás Szerző: cantor »

Hoze írtaCOLON szer. szept. 04, 2024 9:10 am Szia,

igen, alapvetően a DTX fájlok a program fő könyvtárában lehetnek.
Csakhogy már elég régóta van installer, illetve linux alatt telepítőcsomag. Ezek pedig a programok szokásos könyvtárába telepítik a rendszert (Windows alatt például c:\ProgramFiles(x86)\Diatar alá), ami nem írható, úgyhogy ott nem lennének szerkeszthetőek az énektárak.
Ezért már jó ideje létezik egy diatar.ini fájl a program mellett, amelyben megadható (a telepítő be is állítja) a használandó könyvtárat (Windows alatt: Dokumentumok\Diatar\DTXs).

Üdv: Hozé

Kösz!

Ki nem találtam volna.
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 234
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: DTX-ek helye

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Szia,

igen, alapvetően a DTX fájlok a program fő könyvtárában lehetnek.
Csakhogy már elég régóta van installer, illetve linux alatt telepítőcsomag. Ezek pedig a programok szokásos könyvtárába telepítik a rendszert (Windows alatt például c:\ProgramFiles(x86)\Diatar alá), ami nem írható, úgyhogy ott nem lennének szerkeszthetőek az énektárak.
Ezért már jó ideje létezik egy diatar.ini fájl a program mellett, amelyben megadható (a telepítő be is állítja) a használandó könyvtárat (Windows alatt: Dokumentumok\Diatar\DTXs).

Üdv: Hozé
cantor
HozzászólásokCOLON 135
CsatlakozottCOLON szer. máj. 29, 2013 8:47 am

DTX-ek helye

Hozzászólás Szerző: cantor »

Igazából csak kíváncsi vagyok.

A DTX-ek helye fő szabályként a program fő könyvtárában van.

Most voltam helyettesíteni egy helyen és ott a DTX-ek a "DTXs" nevű könvytárban volt. Mi ennek az oka?
BUTTON_POST_REPLY