Olvasmányok szövege (Segítenék)

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
BUTTON_POST_REPLY
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 215
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: Olvasmányok szövege (Segítenék)

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Most csak a generálásra válaszolok, minden másra írtam privát emailt.

Azonosítót soha nem szabad beleírni generált DTXbe, de nem is kell. Hanem generálás után meg kell nyitni a DiaEditort egy olyan környezetben, ahol minden létező DTX fájl ott van (hogy a program lássa az összes meglevő IDt), és első mentésre (mondjuk a Jellemzők kitöltésére) le fogja generálni az azonosítókat.
Későbbi javításnál, ha az a DiaEditorban történik, akkor automatikusan lesznek azonosítók. Ha külső programból van bővítés, akkor a régi IDkat megtartva a fentiek szerint újra be kell tölteni a DiaEditorba. Javításnál is a régi IDkat meg kell tartani, a szövegen bármit lehet módosítani. A vers/versszak címének módosítása nem javasolt, mert a .DIA összeállítások elsődlegesen az alapján keresik meg a diát (másodlagosan az ID alapján).

Üdv: Hozé
borazslo
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON szomb. szept. 16, 2023 7:57 pm

Olvasmányok szövege (Segítenék)

Hozzászólás Szerző: borazslo »

Szeretnénk kivetíteni a vasárnapi miséken az olvasmányok szövegét is. Ehhez tudunk remek dtx fájlt létrehozni és kézzel hétről-hétre beírni mindent. (Más is van, aki csinálja.)

De nagyon szívesen legenerálnám a vasárnapi misék szövegeit az igenaptar.katolikus.hu alapján egy évre előre. Figyelve, hogy kb. mennyi szöveg jut egy diára, meg ilyenek.

Tudok is generálni ilyen DTX fájlt, de az azonosító kódok nélkül. Verzió követést meg megoldom github-on mert azt szeretem (lehetne ott mindegyik Diatár ott is..).

Kérdésem, hogy hogyan lehetne olyat, hogy én legyártom géppel-kóddal az összes vasárnapi olvasmány diatárát. Aztán azt kipróbálgatom. Aztán felkerül a Diatár-ba. Aztán ha javítás van, akkor könnyen javítgatom. És újra küldöm. Minél egyszerűbben. De ha már bonyin valamennyire lehet, már az is jó.

Köszönöm
Elek Laci SJ
(miserend.hu, zsolozsma.katolikus.hu, szentiras.hu, stb.)
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 4 valamint 0 vendég