TTS - Prédikáció felismerése

Akkor írjon ide, ha ötlete, javaslata van a program fejlesztésével kapcsolatban .
Akkor is irjon, ha úgy gondolja, hogy bármilyen formában (DTX készítés vagy lektorálás, eszközkészítés) akármilyen picit is segíteni tud a fejlesztőnek!
BUTTON_POST_REPLY
borazslo
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON szomb. szept. 16, 2023 7:57 pm

TTS - Prédikáció felismerése

Hozzászólás Szerző: borazslo »

Hallássérült pasztorációban, és már nálunk is (Szeged, Szent József templom), nagy segítség, ha nem csak hallják a szövegeket - például prédikáció - hanem ki is vetítik.

Mi lenne, ha létezhetne egy olyan speciális Dia, ami ha be van töltve, akkor egy külső programot / scriptet enged futtani (pl. python kód, de lehet valami saját nativabb cucc) ami hallgatja a mic in vonal bemenetet és aminek az outputját folyamatosan írja ki a diára. Androidos változatban ez még könnyebb.

Tudom, hogy ez egy erőst nagy fejlesztést igényel. De nagyon nagy ajándék lenne. Van, ahol most a szentbeszéd alatt kikapcsolják a Diatárat, átrakják a telefont és azon megy valamilyen TextToSpeech alkalmazás.

Ha segít, akkor tudok keresni a Szent József Hackathonon keresztül segítő programozót a dolog kivitelezésére.

(Tudom, hogy még a beszédfelismerő szoftverek hajmereszrtő dolgokat képesek csinálni. Főként egyházi szakzsargon esetén. De taníthatóak ezek a szoftverek. Így ha többen használjuk őket, akkor jól megtanítjuk. Meg amúgy is teljes felolvasott biblia van a neten, azzal remekül taníthatóak a gépek, nem?)

Elek Laci SJ
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 5 valamint 0 vendég