Hoze írtaCOLON ↑hétf. aug. 29, 2022 2:04 pm Sziasztok,
azért nem szóltam hozzá eddig, mert nem vagyok nagy hálózat guru. De azt tudom, hogy az 1024 alatti portszámok mind konkrét célra, protokollra foglaltak. Ezért semmiképp nem ajánlatos mondjuk a 139-est használni (ha jól látom, az NetBIOS Session Service portja). Inkább 1024 fölött érdemes próbálkozni.
Céges hálózatban érdemes a rendszergazda tanácsát is kikérni! Például egy konkrét IP cím megadása sértheti a beállított DHCP protokollt (vagyis az automatikus címkiosztást); de mindig van lehetőség konkrét cím megadására.
Az sem hátrány, ha a /VETITO és /VEZERLO azonos címtartományban van - de persze nem kötelező, csak "lássák egymást" (megintcsak a rendszergazda tud segíteni, hogy mondjuk a vezetékes és a WiFi hálózat között hogyan van beállítva az átjárás).
Manapság könnyen lehet, hogy például a router nem minden porttartományt enged át, főleg WiFin szokták a behatolók elleni védekezésül korlátozni a lehetőségeket.
Még egy mondat a WiFis projektorról is: sajnos ezeknek önálló és gyakran nem is publikus a protokolljuk; biztos, hogy direktben nem fogja a Diatár egyedi adatátvitelét fogadni és megjeleníteni.
Üdv: Hozé
Én sem értek a hálózatokhoz (SEM). De:
1. Most feltettem újból az Androidos vezérlőt és céges hálózat ide/oda tudtam vetíteni a céges laptopra. Egyszer. Kilépés után semmi. Múlt héten ugyanez egy nap kétszer is működött.
2. Ha a céges gép a vezérlő az androidos meg a vetítő akkor simán működik.Úgy látszik számít az adatforgalom "iránya"
3 Ez az egész csak egy kísérletezés volt, nem kell többe erőfeszítést beletenni. Nyilván magánhálózaton a tűzfal beállításával működni fog.
(most még utolsó próbát csináltam:
1. win vezérlő android vetítő : pipa
2. nem kilépve a wines vezérlőből átváltottam vetítőre: win vetítő android vezérlő: pipa, összejön a kapcsolat)