Köszönöm a gyors válaszokat, sajnos csak most tudtam erre járni és elolvasni.
Nem kötekedni akartam, csak akárhol jártam eddig okos tv közelében, nagyon egyszerű dolog volt a képernyőtükrözéssel kitenni képeket, filmeket tv-kre az androidos telefonról.
Ezért gondoltam, hogy ha van egy vetítési felület, mint egy filmlejátszónál, az megjelenhet a tv-n, nem kell semmit sem telepíteni, megvenni, bekötni stb. a kapcsolatot pedig eleve rendezi az android. A Diatár jelenlegi androidos változatával viszont nem elég a képernyőtükrözés, mivel a kezelőfelület is látszik a tv-n. Lehet, hogy elég lenne a kezelőfelületet kikapcsolhatóvá tenni, a gesztusokkal lehet "némán" váltani a diákat, dupla koppintás lehetne vetítés ki-be, hosszan nyomvatartásra meg a kezelőfelületet lehetne ki-be kapcsolni? Csak gondolkodom.
Az egyik kántori helyemen nincs összekábelezve a tv és a windows-os laptop, ott Miracast segítségével megy a vetítés, még router sem kellett hozzá, ezért gondoltam, hogy ez egyszerűsítené az androidos dolgot is, meg akkor nem kell két programot fejleszteni párhuzamosan. (Egyébként az androidos tv-k elterjedése szerintem azért annyira nem egyértelmű, még egyet sem láttam eddig közelről.)
Csak "hangosan" gondolkodtam, nem akartam beleszólni a dologba.
Nagyon hálás vagyok, hogy szabadidőtökben egy ilyen remek programot fejlesztettetek, ráadásul ingyen. Isten áldjon meg érte!