2014 óta használjuk

...bevezettük, újítottunk, megoldottuk...
Ha jelezni akarja mit és hogyan sikerült megvalósítani, ha kicsit "dicsekedni" :) akar a saját megvalósításukkal, annak itt a helye
BUTTON_POST_REPLY
Hoze
Global admin
HozzászólásokCOLON 213
CsatlakozottCOLON pén. ápr. 30, 2010 6:45 pm
CONTACTCOLON

Re: 2014 óta használjuk

Hozzászólás Szerző: Hoze »

Kedves Letkési Egyházközség,
nálunk (Budapest, Mátyásföld) évek óta monitor van. A mérettel nincsenek gondok, a kb. 30m hosszú templomban a legtávolabbról is jól olvashatók a betűk. A tükröződés viszont jelent problémát. Pedig nálunk nem is tűz be a nap, de a lámpák fénye bizonyos szögekből becsillan. Ennek csökkentésére a monitor kicsit meg van döntve.
Tavaly írtam egy posztot, ahol maga a monitor elhelyezése látszik (sajnos nem a szövegkivetítés).
Üdv: Hozé
afo
HozzászólásokCOLON 44
CsatlakozottCOLON hétf. aug. 21, 2017 1:26 pm
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Re: 2014 óta használjuk

Hozzászólás Szerző: afo »

A nagyon világos templomokban meg lehet próbálni az alábbiakat, hátha segítenek:

- Ha a vetítő vászonra direkt rásüt a nap, akkor érdemes megpróbálni valahogy kitakarni azt. Esetleg az ablak azon részét, ahol bejön a zavaró fénysugár bemattosítani valamilyen átlátszó színtelen fóliával ami szétszórja ezt a fénysugarat és az ablakot sem csúnyítja el.

- Leggyakrabban fekete-fehérben szoktak vetíteni, azaz ezt a két színt használják a szöveg ill. a háttér színének. Érdemes azonban kísérletezni más szín kombinációkkal is, pl. fekete háttér és okker sárga szöveg. Hátha ez jobban olvasható az adott körülmények között.

afo
Letkési Egyházközség
HozzászólásokCOLON 1
CsatlakozottCOLON pén. nov. 06, 2020 11:30 am

2014 óta használjuk

Hozzászólás Szerző: Letkési Egyházközség »

Kedves Fórumozók!
Nagy örömünkre szolgál ez a vetítőrendszer! Templomunkban - a letkési Urunk Mennybemenetele Templomban - 2014 farsangjától használjuk - most már napi szinten - laptoppal, projektorral, hátulról vetíthető rögzített vászonnal. (A vászon már adott volt az előző, diaképes vetítésből.) Szinte tökéletesen működik azóta is. Azért mondom, hogy "szinte", mert egy probléma azért adódik a naposabb időszakokban. Templomunk építészeti adottsága miatt a vásznat csak olyan helyen tudjuk elhelyezni, ahol a délelőtti napfény sajnos nagyon beszűrődik. Ezért a vasárnapi szentmiséken (ami mindig délelőtt van), alig látható a vetített szöveg. Más napszakokban nincs probléma, és délelőtt sem, ha éppen borongós idő van. Most gondolkodunk egy monitoros megoldáson, látjuk, nagyon sok helyen már azt használják. Egy hátránya lenne: hatalmas templomunk van, és a kivetített szöveg így jóval apróbb lenne a mostaninál. Nem tudjuk, a hátul ülők mennyire látnák a szöveget. Két monitort nem szeretnénk, anyagi helyzetünk miatt sem, és esztétikai okokból sem.
Kérlek, írjátok meg, milyen tapasztalataitok vannak a monitoros vetítéssel kapcsolatban.
Köszönettel: Letkési Egyházközség
BUTTON_POST_REPLY

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 12 valamint 0 vendég