Megjelentítési gondok: Presentation Server

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
Válasz küldése
Hoze
Global admin
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: pén. ápr. 30, 2010 7:45 pm
Kapcsolat:

Re: Megjelentítési gondok: Presentation Server

Hozzászólás Szerző: Hoze » szomb. jan. 21, 2012 2:40 am

Kedves Gyula,

sajnos ugyanarra az eredményre jutottam, mint Jancsi :( Nincs a leírásban sehol nyoma annak, hogy be lehetne állítani a programban, melyik képernyő képét küldje át a projektorra. Márpedig a Diatár jó működéséhez "dual screen" üzemmód kell, azaz kiterjesztett asztal és két képernyő.

Esetleg lehet írni a technical support -nak (http://www.intellinet-network.com/de-US ... t/overview) de ettől nem várnék túl sokat...

Viszont mindenképp javaslom, olvasd el és próbáld végig itt a fórumon a "GYIK hálózati projektorokról" részt, hátha a két képernyő ott leírt megcserélése esetleg segít.

Üdv: Hozé

jancsi
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: szer. máj. 12, 2010 9:50 pm

Re: Megjelentítési gondok: Presentation Server

Hozzászólás Szerző: jancsi » szomb. jan. 21, 2012 12:17 am

Szia Gyula,
Látom, Hozénak még nem volt ideje válaszolni (de biztosn fog ő is reagálni), én azért leírnám ami eszembe jut. Bocsi, hogy belevau :))
Kutyafuttában átnéztem a "Prezentásiós Szerver" adatlapját, és - be kell vallanom - nem igazán örülök annak amit kihámoztam belőle.
Szerény vélaményem szerint, ez a rendszer csak a csatlakoztatott gép(ek) képernyőjét tudja "tükrözni". Még akkor is, ha a gépben két videókártya lenne, nincs lehetőség arra, hogy kiválaszthasd a kettő közűl melyiknek a képe kerüljön "elküldésre". Mindíg a főképet közvetíti.
Ez, a program használata szempontjából, nem a legszerencsésebb megoldás.
Persze, még mindíg ott van az 1 gép, 1 képernyős változat, amikor a kezelőfelület eltüntethető a Scroll Lock megnyomásával, de ez, valljuk be, nem a legkezelhetőbb változat.
Valami olyan megoldás lenne jó, ami "megosztaná" valamilyen formában a képet (vagyis létrehozna egy "második/virtuális" monitort, amit a program -diatar - már tudna kezelni.)
A 2 gépes megoldás biztosan működhet úgy, hogy (bár "egymás mellett vannak a gépek" - ez nem követelmény), az egyik átveszi a "vetítő" szerepet - és ennek a képe kerül ki a projektorra - a másik a vezérlő.
Csakhát, így a szerver alkalmazása "kidobott pénz".

Nem akarlak elkeseríteni, várjuk meg, mit szól Hozé a dologhoz. Hátha van jobb ötlete.

Minden jót,
Jancsi

beg írta:Kedves Hoze!

Mi kabel és wlan alkalmazása helyett, a kb. 50 m-es távolság áthídalására egy "Presentiós Szervert" alkalmazunk egy Borsod megyei városi nagy katolikus templomban.

A templom kórusón egy laptop van, amivel a "presentácós" üzemmóban a kántor szabályozásával a diatár képet a projektorra küldhetjük. Ezzel csak egy próblémánk van. Mégpedig az, hogy csak az hívek számára szolgáló képet szeretnénk a projektorra átvinni. Sajnos a presentációs üzemmódban nincs egy kép kiválasztási ( capture) lehetőség.
....
Az lenne a kérésem, hogy a problémát meg lehetne-e oldani egy computerrel is ? De hogyan ? Kellene nekünk egy ubs grafikus kártyát a laptopba vennünk ? Amire egy másik képernyőt kötnénk. És erre képernyőre küldenénk a hívek számára szolgáló képi nézetet.

Tudnál nekünk segíteni, ebben a témában ?

Tisztelettel és köszönettel

Gyula

beg
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: csüt. jan. 19, 2012 8:45 pm

Megjelentítési gondok: Presentation Server

Hozzászólás Szerző: beg » csüt. jan. 19, 2012 9:25 pm

Kedves Hoze!

Mi kabel és wlan alkalmazása helyett, a kb. 50 m-es távolság áthídalására egy "Presentiós Szervert" alkalmazunk egy Borsod megyei városi nagy katolikus templomban.

A szerver kézikönyve pdf formátumban itt hívható le:
http://www.intellinet-network.com/de-US ... on-gateway

Ez tulajdonképpen egy wlan-nal egyenértékü és a projektor oldalon kerül felállításra. A szervert egy IR-kapcsoloval is lehet szabályozni a
projektor közelében, de ezt eddig nem használtuk.

A templom kórusón egy laptop van, amivel a "presentácós" üzemmóban a kántor szabályozásával a diatár képet a projektorra küldhetjük. Ezzel csak egy próblémánk van. Mégpedig az, hogy csak az hívek számára szolgáló képet szeretnénk a projektorra átvinni. Sajnos a presentációs üzemmódban nincs egy kép kiválasztási ( capture) lehetőség. A diatar.hu honlapot tanulányozva csak egy két computeres megoldási lehetőségre tudok gondolni. Vagyis a com portra egy másik computert lehetne csatolni és ennek a képe kerülne a projetor félé átvítelre. Az lenne a kérésem, hogy a problémát meg lehetne-e oldani egy computerrel is ? De hogyan ? Kellene nekünk egy ubs grafikus kártyát a laptopba vennünk ? Amire egy másik képernyőt kötnénk. És erre képernyőre küldenénk a hívek számára szolgáló képi nézetet.

Tudnál nekünk segíteni, ebben a témában ?

Tisztelettel és köszönettel

Gyula

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég