OsX libsndfile

Ha gondja, baja, problémája van a programmal kapcsolatban, mindenek elött itt nézzen szét
Válasz küldése
Hoze
Global admin
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: pén. ápr. 30, 2010 7:45 pm
Kapcsolat:

Re: OsX libsndfile

Hozzászólás Szerző: Hoze » vas. szept. 11, 2011 11:25 am

Kedves Fórumolvasók, most csak "állapotjelentést" szeretnék adni.

Többektől kaptam értékes segítséget a korábbi kérésemre (ez úton is hálásan köszönöm mindenkinek!!!), így a libsndfile problémáját végül sikerült is megoldani, de persze egyik nehézség megoldása más hibajelenségeknek ad utat. Ezért sajnos még nincs közel az OsX alatt futó verzió, de nem adtam fel! Jelenleg a DiaEditor már fut nálam, csak hangot nem ad ki, a Diatar pedig még fordítási (pontosabban linkelési) hibával áll meg. Türelmet kérek az érdekeltektől!

Üdv: Hozé

Hoze
Global admin
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: pén. ápr. 30, 2010 7:45 pm
Kapcsolat:

OsX libsndfile

Hozzászólás Szerző: Hoze » szer. jún. 15, 2011 12:11 am

Kedves Fórumolvasók!

Ezúttal én kérek programozói segítséget, tanácsot! Olyan ember segítségére lenne szükségem, aki járatos az OsX programozásában, tehát az alábbiak nem hangzanak számára kínaiul :lol:

Többek kérésére elkezdtem a Diatár program OsX portolását. El is jutottam a program első fordításáig, de linkeléskor közli, hogy néhány függvényt nem talál. Ezek a sndfile nevű rutincsomagban vannak.

Feltettem a libsndfile csomagot részint forráskódból fordítva (a szokott módon configure/make/install), és csomagkezelővel is. Mindkettő látszólag hiba nélkül lefutott, a /usr/local/lib könyvtárba betette a libsndfile.a és több más fájlt. A későbbiekben ezeket átmásoltam a /usr/lib könyvtárba is, és természetesen beállítottam ezeket az elérési utakat a fordítóprogramnak is. Megadtam a "-lsndfile" opciót is, mindent kipróbáltam, de a hibaüzenet változatlan. A korábbi linux fejlesztéshez képest azt a különbséget vettem észre, hogy OsX alatt nincs libsndfile.so fájl - pedig tudtommal ezt kellene belinkelni.

Kérem, hogy akinek ötlete, megoldási javaslata van, keressen meg email-ben!

Előre is köszönöm: Hozé

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég